ATAŞ, “ÜRETİCİNİN HALİ PERİŞAN”Çivril’in 3 mahallesinde dolu yağışı etkili olurken yaklaşık 1000 dekar arazide elma ağaçları zarar gördü.

Çivril’de sağnak yağış ve dolunun etkili olduğu Emircik, Balçıkhisar ve Haydan mahallelerinde meyve bahçeleri ve tarım arazileri büyük zarar gördü.

ATAŞ, “ÜRETİCİNİN HALİ PERİŞAN” ATAŞ, “ÜRETİCİNİN HALİ PERİŞAN” ATAŞ, “ÜRETİCİNİN HALİ PERİŞAN”

Elma ve ayva başta olmakla birlikte mısır tarlalarında da büyük zarar yaşandığını kaydeden Bedri Ataş, “Dolunun vurduğu bahçeleri ve mısır tarlalarını gezdik. Gördüğümüz manzara gerçekten içler acısıydı. Bir senelik bekleyiş sonrası ürünlerini hasat etmeye gün sayan üreticimizin zararı çok büyük. Elma ve ayva bahçelerinde neredeyse sağlam meyve kalmamış durumda. 3 bin tondan fazla elma ziyan olmuş yüzlerce dönüm mısır zarar görmüş durumda. Üreticimizin hali perişan. Bu durum elma rekoltesinde de düşüşe neden olurken kalitenin de düşmesine neden olacak. Kaldı ki dolu vuran elmalar çürük olarak meyve suyu fabrikalarına satılacak. On liralık ürün üç kuruşa gidecek. Üreticinin bir senelik emeği uçup gitti.” İfadelerini kullandı.

CHP Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, yönetim kurulu üyesi önceki dönem belediye meclis üyesi Muzaffer Palaz ile birlikte dolu yağışının etkili olduğu mahallelerde ürünü zarar gören üreticileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

ATAŞ, “ÜRETİCİNİN HALİ PERİŞAN”

Editör: Haber Merkezi