WhatsApp’a Yeni Özellik! İnternetsiz Kullanılabilecek! WhatsApp’a Yeni Özellik! İnternetsiz Kullanılabilecek!

Araştırmacılar, Balinalarla Gerçekleştirdikleri İletişimin Uzaylılarla İletişime Geçme Yolunu Açabileceğine İnanıyor

Bilim insanları, yaptıkları keşfin gelecekte uzaylılarla iletişime geçme konusunda kapıları aralayabileceğini savunuyor. Peer J Life and Environment adlı bilimsel dergide yayımlanan bir çalışmaya göre, araştırmacılar Twain adlı bir kambur balina ile 20 dakika süren bir konuşma gerçekleştirmeyi başardı.

Su altına hoparlör yerleştirerek yapılan araştırmada, bilim insanları teknelerinin etrafında daireler çizen Twain adlı kambur balinaya daha önce kaydedilen balina sesini dinletti.

Twain'in, 20 dakika boyunca her çağrıya yanıt verdiği ve hareketlerinin sinyaller arasında bırakılan boşlukla uyumlu olduğu belirtildi.

Araştırmayı öncülük eden Dr. Brenda McCowan, bu olayın kambur balinalarla insanlar arasında gerçekleşen ilk iletişim olduğunu düşündüklerini belirterek, kambur balinaların inanılmaz derecede zeki olduğunu ve karmaşık bir sosyal sistemleri bulunduğunu vurguladı. Balıkları yakalamak için baloncuklardan ağ oluşturabilen bu balinaların, kendi dillerinde şarkılar ve sosyal çağrılarla kapsamlı bir şekilde iletişim kurabildiklerini ifade etti.

Kambur balinalarla "konuşmayı" başaran araştırmacıların nihai amacı, dünya dışı yaşam formlarıyla iletişim kurabilmek.

Araştırma ekibinde yer alan Laurance Doyle, balinanın davranışlarının, uzaylı türlerinin insanlarla nasıl iletişim kuracağı konusunda ipuçları taşıyor olabileceğini söyledi.

Doyle, "Eğer dünya dışı varlıklar orada bir yerdeyse ve iletişim kurmaya çalışıyorsa, ne aradığımızı bilmediğimiz için bunu kaçırıyor olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Araştırma ekibi, balinalarla kurulan iletişimin, bazı dünya içi ve dünya dışı sinyalleri birbirinden ayıracak filtreleri tasarlama konusunda faydalı olabileceğini belirtti.

Asıl Amaç Dünya Dışı Yaşam Formlarıyla İletişim Kurabilmek

Editör: Haber Merkezi