Dünyanın Bütün Çiçekleri adlı şiire konu olan Şefik Sınığ Çivril’deki mezarı başında anıldı. Anma töreninde eskiyen ve silinen mezar taşı yazıları İlçe Milli Eğitim müdürü ve şube müdürleri tarafından boyandı.
Görevli olduğu Sütlaç köyünde meydana gelen kazadan sonra hayata gözlerini yuman ve ölüm döşeğinde öğrencilerine hitaben dünyanın bütün çiçeklerini getirin bana diye sayıklayan fedakâr öğretmen Şefik Sınığ Çivril’deki mezarı başında anıldı. 24 Kasım öğretmenler günü öncesi Sınığ’ın mezarına giden Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan ve beraberindekiler Şefik Sınığ için dua ettiler. Ziyaret sonrası Sınığ’ın mezarında bulunan ve adına yazılan şiirin bir dörtlüğünün bulunduğu mermere bakım yapan İlçe milli eğitim müdürü ve beraberindekiler şiirin solan yazılarını yeniden boyadı.
Anma programı sonrası İlçe Milli Eğitim müdürü ile birlikte şube müdürleri ve Çivril İmam Hatip Ortaokulu müdürü ve öğretmenlerinin katıldığı programda Ceyhun Atuf Kansu tarafından kalem alınan ‘Dünyanın Bütün Çiçekleri’ şiirini okudu.

24 KASIM ÖNCESİ MEZARINI ZİYARET EDİP BAKIM YAPTILAR
Editör: Haber Merkezi