2021 yılı Ocak ayı Çivril Belediye Meclis toplantısında meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Niyazi Vural arasında gergin anlar yaşandı.

ÇİVRİL’DE VAKA SAYILARI DÜŞÜYOR

Çivril Belediye Başkanı Niyaz Vural, gündem dışı yaptığı konuşmada Çivril’deki vaka sayılarının düştüğünü belirterek; “Koronavirüs aşıları Türkiye’ye geldi. Çivril’deki vaka sayıları da son uygulanan kısıtlamalarla aşağılara indiği ve tek hanelere düştüğünü öğrenmek bu da bizi sevindiriyor. Önümüzdeki günlerde 0 vakaya yaklaşır sonrasında normal yaşantımıza döneriz ”diye konuştu.

PERSONELE MAAŞ ARTIŞ MÜJDESİ

Başkan Vural, konuşmasında personele maaş artış müjdesi vererek;“ Çivril Kent Hizmetleri şirket bünyesinde çalışan 130 personelin maaşlarının sendika temsilcileri ile yapılacak görüşme sonrasında arttırma yapabiliriz. Sendika ile yapacağımız görüşme sonrası asgari ücretle çalışan personelimizin maaşlarında da bir artış meydana gelebilir ”şeklinde konuştu.

“2020 YILI ÇİVRİL ADINA DA BOŞA GEÇEN BİR YIL OLDU”

Gündem dışı söz alan Çivril Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Elvan Çakmakçı, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın seçimlerde verdiği sözleri yerine getirmediğini söyleyerek; “2020 yılı kötü geçen bir yıl oldu. Covid-19 sebebiyle birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. 2020 yılı Çivril adına da boşa geçen bir yıl oldu. Adınıza verilen 31 sayfalık kitapta vaat ettiğiniz hiçbir söz yerine getirildiğini göremedik. Çivril’in gelişmiş ilçeler arasına girmesini beklerken ne yazık ki yerinde saydığını gördük. En basitinden çöpler, sebze pazarı, yollargibi kolay ve öncelik isteyen çalışmalar olmalıydı. Her sene yılbaşında yapacağız, edeceğiz, inşallah tamamlayacağız diyorsunuz ama biz bunları icraatta görmek istiyoruz. 2021 yılının ilçemiz adına kazanımlarla dolu bir yıl olmasını diliyoruz ”ifadelerini kullandı.

MECLİS TOPLANTISINA “AT GÖZLÜĞÜ” POLEMİĞİ DAMGASINI VURDU

Seçim sözlerini yerine getirmediğini eleştiren İYİ Parti Grup Başkan Vekili Elvan Çakmakçı’ya sert dille tepki gösteren Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “Yapılanları görmüyorsanız o sizin acizliğiniz at gözlüğü takmışsınız yapılan hiçbir şeyi görmüyorsunuz. Çıkın sahaya yapılanları görün. Bizim yaptığımız projeler sizin hayallerinizin ulaşamayacağı projeler. Konu da hiç birbirimizle yarışmayalım. ”dedi.

Çivril de yaptıkları çalışmaları aktaran Başkan Vural;2020 yılı içerisinde yaptığımız çalışmaları hem basınımızla hem de faaliyet raporunda sizlere duyuracağız. Hiçbir şey yapılmıyor dersek, sadece Belediye Başkanı Niyazi Vural’a değil, burada bulunan bütün meclis üyelerine, daire amirlerine, belediyemizin tüm personeline haksızlık ve hareket etmiş oluyorsunuz. Görmüyorsanız o sizin acizliğiniz. Sahaya çıkın yapılanı görün. Özdemirci’de döşenen taşları ve pazar yerini, Kıralan’da satın aldığımız taşınmazı görün. Çivril Belediyesi’nin taşınmaz satın aldığını sizde meclis üyeleri olarak oyladınız. Hiçbir şey yapılmıyormuş gibi bu şekilde konuşuyorsunuz. Gözlerinize at gözlüğünü takmışsınız yapılan hiçbir şeyi görmüyorsunuz. Biz onu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizde Çivril’imizin ilk lavanta bahçesini oluşturduk. İlk defa taşınmaz satın aldık. Bizim yaptığımız projeler sizin hayallerinizin ulaşamayacağı projeler. Bu konu da hiç birbirimizle yarışmayalım. Önümüzdeki günlerde sahaya çıkıp gezmenizi tavsiye ederiz. Bizi izlemeye devam edin. Bunun karnesinin verileceği yıla daha 3 buçuk yıl var. ”şeklinde konuştu.

Gergin geçen karşılıklı diyalogların ardından görüşülen gündem maddelerin ikincisinde yer alan “2021 Mali yılında görev yapmak üzere Denetim Komisyonunun oluşturulması” meclis üyelerinin kapalı zarf usullü yapılan oylamada, Mehmet Tüzün, Ekrem Çulha, Ümmü Dilek Aslan, Mustafa Turgay Arslan, Nuri Özen denetim komisyonuna seçildi.

8 gündem maddesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Ocak ayı Çivril Belediye Meclisi ikinci birleşim birinci oturum 7 Ocak Perşembe saat 14.00’da yapılacak.

Editör: Haber Merkezi