Muğla’nın Ortakent Mahallesi’nde 20 Mayıs 2023’da yaşanan facia çok konulmuştu.

İnci Sandık ve Alp Sandık çocukları 6 aylık Uraz ile 6 yaşındaki Karya ve Sezai Talha ile birlikte yaşadıkları evi haşerelere karşı ilaçlatmak istedi. Alp Sandık’ın 35 yıllık arkadaşı olan ve ilaçlama şirketine sahip H.K.’ya ev ilaçlatıldı. Olayın gerçekleştiği tarihte eve girince fenalaşan aile, Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Zehirlendikleri belirlenen ailenin üyesi olan 6 aylık Uraz’ın durumu ağırdı. Zehirlenmeyi minik Uraz’ın bedeni kaldıramadı ve Bodrum Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Durumu ağır olan bir diğer minik 6 yaşındaki Karya ise kaldırıldığı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

İki minik kardeşin cenazeleri Ortakent Mezarlığı’nda gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Yetkisi Olmayan Ilac Kullandi 35 Yillik Arkadasinin 2 Cocugunu Oldurdu4Haşere İlaçlaması İçin Tarım İlacı Kullanmış!

Olayla ilgili yetkililerin yaptığı ilk incelemede zehirlenmenin evin ilaçlanması sebebi ile gerçekleştiği belirlendi. Haşerelere karşı yapılan işlemde kullanılan ilacın tarım ilacı olduğunun anlaşılması üzerine gözaltına alınan ilaçlamacı H.K., çıkarıldığı mahkemece taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kadını Önce Rahatsız Edip Daha Sonra Pusu Kurup Öldürmüştü, Tutuklandı Kadını Önce Rahatsız Edip Daha Sonra Pusu Kurup Öldürmüştü, Tutuklandı

Yetkisi Olmayan Ilac Kullandi 35 Yillik Arkadasinin 2 Cocugunu Oldurdu1

Beraatini İstedi!

Yargılanması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde tamamlanan H.K.’nın, konu olan ilacın kullanma yetkisi olmadığı ve kullanım kapasitesini 10 kat aşan dozda ilaç kullandığı iddia edildi. H.K. savunmasında “Mütalaayı kabul etmiyorum. Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim. Üzgün olduğumu belirtmek isterim” dedi.

Mağdur ailenin avukatı, sanığın cezanın üst limite çekilmesini istese de, mahkeme heyeti H.K.'nin bilinçli taksirle işlemiş olması nedeniyle 9 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları ile cezanın sanığın geleceği üzerindeki muhtemel etkileri takdiri indirim nedeni olarak değerlendirilerek ceza 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına indirildi.

Verilen cezayı az bulan Sandık ailesi, karara itiraz ederek istinaf mahkemesine taşınacaklarını bildirdi.

Yetkisi Olmayan Ilac Kullandi 35 Yillik Arkadasinin 2 Cocugunu Oldurdu3

Editör: Haber Merkezi