Çivril Belediyesinin 2020 yılının da 2019 yılı gibi bir çivi çakmadan geride bıraktığını kaydeden Meclis Üyesi Koray Eren seçimlerde verilen sözlerin ne zaman yerine getirileceğini sordu.

KAÇ SÖZ YERİNE GETİRİLDİ

Seçimlerde sözü verilen yüzün üzerinde projenin kaç tanesinin gerçekleştirildiğini sorgulayan Eren; “2019 seçimlerinde vatandaşlara vaatler verildi. Çivrilliler seçimlerde verilen sözler üzerine oy verdi. Şimdi verilen sözlerin yerine getirilme zamanı. Yaklaşık iki seneyi geride bıraktık dönüp baktığımızda Çivril için yapılan hiçbir şey göremiyoruz. Verilen sözlerin kaç tanesi yerine getirildi. Çivril’i yönetmek için başkanlık koltuğuna oturanlar mesai doldurmanın dışına çıkıp Çivril için bir şeyler yapmaya ne zaman başlayacaklar?”dedi.

DÖRT YIL YATACAK

Kasım ayı Meclis toplantısında Başkan Niyazi Vural’ın maraton koşusunun son metrelerinde hızlanacaklarını ifade etmesini de eleştiren Eren; “Geçtiğimiz meclis toplantısında sayın belediye başkanımız Niyazi Vural Çivril belediyesinde görev yapacağı beş seneyi bir maratona benzetmiş ve son metrelerinde hızlanacaklarını ifade etmişti. Dört yıl vatandaşa çile çektirip sırf oy için son yıl çalışacağını belirtmesini de ayrıca tebrik etmek isterim en azından dört yıl yatacağını açık yüreklilikle itiraf etti.

Son bir yılda verdiği sözlerden, Meyve ve Sebze Kurutma Tesisini mi yetiştirecek? Organize Hayvancılık Bölgesini mi yapacak? Lisanslı Depoları mı yapacak? Türk Hamamı yapacak yoksa Aquapark mı? Çok amaçlı Yeni Belediye Hizmet Binası mı yapacak? Çok amaçlı Kültür Merkezi mi yapacak? Hangi sözü son bir yıla sığdırabilecek? Bırakın yapmayı henüz yapılanlara bile sahip çıkmazken son bir yıl da neyi yapacak? Yapılmış olan Kültür Merkezini çürümeye terk etmedik mi? Yapamıyorsanız yapılana bari sahip çıkın.

SON DÜZLÜKTE ATLAR HIZLANIR

Bu arada sayın başkanımız maraton benzetmesi ile de yapılması ne kadar zor bir söz verdiğinin farkında değil. Çünkü maraton koşuları uzun soluklu koşulardır. Başlangıçta ne kadar hızlı çıkış yaparsan o kadar avantajın olur ve hızını koruyarak aynı tempoda bitiş çizgisine yaklaşırsan başarılı bir şekilde maratonu tamamlamış olursun. Geride kalıp başkanın dediği gibi son düzlükte atak yapmak ancak at yarışlarında olur. Sanırım başkanın at çiftliklerine merakı da buradan geliyor. Göreve geldiği günden beri at çiftliği diyen Niyazi Başkan ne yazık ki bunu da henüz gerçekleştire bilmiş değil. Sanırım at çiftliği için de 2024 yılını bekleyeceğiz.”

ESNAFA DESTEK SÖZÜNÜ YERİNE GETİRSİN

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın seçim beyannamesinde yer alan küçük esnafı destekleme projesine de değinin Eren; “Başkan Niyazi Vural’ın seçim beyannamesi oku oku bitmiyor. Keşke verdiği sözleri yerine getirse de Çivril kazansa. Çivril’in çıkarına olacak her projeye muhalefet olarak destek vermeye her zaman hazırız. Mesela şuan pandemiden en çok etkilenenler küçük esnaflar. Çivril esnafı zor durumda. Başkan Niyazi Vural seçim beyannamesinde yer alan “Küçük esnaf ve sanayicilerin girişimlerine tam destek verilecek. Bu kapsamda esnafları tanıtan bir internet sitesi kurulacak. İlk iş yerini açanlara ücretsiz danışmanlık verilip ilk yıl ilan-reklam vergisi alınmayacak.” sözünü yerine getirmesinin zamanı gelmedi mi. Pandemi nedeni ile zorda olan esnafa borçları tahsil etmek için ödeme emri gönderileceğine keşke destek olunsaydı da en azından bir söz yerine getirilmiş olunsaydı.” Dedi.

ÇİVRİLLİYE KARŞIYA ŞEFFAF OLUNSUN

Çivril belediyesi internet sitesinin aktif kullanılmadığına değinen Eren, “Çivril Belediye Başkanımız Niyazi Vural hiçbir zaman muhalefete karşı şeffaf olmadı. Mecliste muhalefeti yok saydı açıklama istenen hiçbir konuda meclisi aydınlatmadı. Muhalefeti yok sayan sayın başkan Çivrilliyi de yok sayıyor. Belediye çalışmaları önceki dönemlerde her zaman belediyenin internet sitesinden vatandaşa duyurulurdu. Şimdi ne yazık ki bunu göremiyoruz. Çivril belediyesinin internet sitesi hiç bu kadar pasif olmamıştı. Sitede PROJELERİMİZ sekmesine tıkladığımızda ‘bu sayfa güncellenmektedir’ bilgisi yer alırken TAMAMLANAN ve DEVAM EDEN projelerde ise eski belediye başkanı Gürcan Güven’e ait projeler yer alıyor. Bu döneme ait ne tamamlanmış bir proje ne de planlanan bir proje ne yazık ki göremiyoruz. Buradan Niyazi Başkanın hiç projesi olmadığını mı anlamamız gerekiyor yoksa Çivril halkına karşı şeffaf bir belediyecilik yapılmadığını mı anlamamız gerekiyor.

Çivril belediye sitesini sadece para tahsilatı için mi kullanacağız. Site ne yazık ki güncellenmiyor mesela, 2019 yılı Kasım ayı meclisinden sonra hiç meclis toplanmadı ve hiç yeni karar almadı mı? En azından Çivril tanıtımı için aktif kullanılabilir. Belediyenin sitesini güncelleyen ve Çivril tanıtımı ile ilgilenen bir birimi yok mu?” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi