1. ve 12. sınıfları sınava hazırlamak için okullarda açılması talimatı verilen kurslar Çivril’de açılmadı. Veliler neden açılmadığını soruyor ve kursların Çivril’de de açılmasını istiyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından 22 Ocak’ta açılması talimatı verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) Çivril’de açılmadı. Devlet okullarında öğretmenler tarafından verilecek kurslar ücretsiz ve isteğe bağlı.

OLAN GARİBANIN ÇOCUĞUNA OLUYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından 22 Ocak’ta açılacağı duyurulan DYK kurslarının Çivril’de başlamadığı iddia edildi. Gazetemizi arayan veliler çocuklarının okullarında sınava hazırlanmasını istediğini belirterek “bakan 8. ve 12. sınıflar için hazırlık kursu açılacağını duyurdu. Çocuklarımız sınava girecekleri yılda salgından dolayı okula gidemediği için sınava eksik kalmışlardı. Kurslarla eksiklerini tamamlama fırsatı doğdu ancak Çivril’de kurslar açılmadı. Özel kurslar devam ediyor durumu müsait olan çocuğunu özel kursa yolluyor ya da Milli Eğimin öğretmeninden parayla özel ders alıyor. Biz çocuklarımızı gönderemiyoruz devletin ücretsiz sağladığı imkândan öğretmen ve bazı idarecilerin keyfi davranışı yüzünden mahrum kalıyoruz. Olan yine garibanın çocuğuna oluyor.” diyerek yaşananlara tepki gösterdiler.

EŞİT ŞARTLARDA SINAVA HAZIRLANMALI

Bu yıl 8 ve 12. sınıflarda yaklaşık 1500 öğrencinin sınava hazırlandığını belirten veliler “bakanlık tarafından okullarda açılması gereken ücretsiz kurslar çocuklarımızın geleceği. Keyfi uygulama bir an önce sonlandırılmalı ve tüm çocuklar kurs imkanından faydalanarak eşit şartlarda sınava hazırlanmalıdır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi