Belediye meclisi, Cuma günü Çivril’in parsel parsel satılmasını oylayacak.

Belediyeye ait 130 parça taşınmazın satışının oylanacağı gündem maddesi, 3 Ekim Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında, görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Komisyonda bulunan 3’ü Cumhur İttifakı 2’si Millet ittifakından 5 meclis üyesinin vereceği satılsın ya da satılmasın kararı, 07 Ekim 2022 Cuma günü saat 10.00’da yapılacak olan toplantıda meclisin oyuna sunulacak.

GÖZLER CUMA GÜN YAPILACAK MECLİS TOPLANTISINDA

Çivril Belediyesinin satışa çıkardığı 130 parça taşınmaz için kararı meclis verecek.

03 Ekim Pazartesi gün yapılan meclis toplantısında İmar Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen satış kararı, rapordan sonra meclis üyelerinin oylamasına sunulacak.

CHP’li ve İYİ Partili Millet ittifakı meclis üyeleri, arsa satışına karşı çıkarken özellikle büyük tarlaların belediye bünyesinde kalmasını ve belediyenin tarım faaliyetlerini sürdürmesini istiyor.

Konu ile ilgili olarak mecliste söz alan Nuran Şafak “sosyal belediyecilik anlamında Çivril Belediyesi olarak geçen yıl başlatılan çekirdek ve buğday ekiminin devam etmesi ve ata tohumlarının yaşatılması için belediyeye ait tarlaların satışını onaylamıyoruz. Satışa çıkartılacak 130 parça taşınmazın içinde halen tarım faaliyetlerinin yürütüldüğü verimli ve büyük araziler var özellikle onların belediye bünyesinde kalmasını ve belediye tarafından kullanılmasını istiyoruz” dedi.

Konuşmalar sırasında söz alan CHP’li meclis üyesi Gönül Emre’de Ömerli mahallesinde bulunan belediyeye ait tarlanın satılmasına köy halkının karşı çıktığını belirterek “küçük yerler satılabilir ama büyük tarlalar satılmasın” dedi.

Çivril’i temsil etmesi için Çivrillilerin oyları ile meclis koltuklarında oturan üyelerin Çivril için en doğru kararı vereceği toplantıda 28 mahalleden yaklaşık 268 bin metre karelik taşınmazın satışı Çivril Belediye gündemine gelecek.

Editör: Haber Merkezi