Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından siyasi kulislerde yerel seçim hareketliliği başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) önemli isimlerinden Kemal Aslan, yerel seçimlerin önemine değinerek yaptığı değerlendirmede “iki seçim yaptık geride bıraktık. Önümüzde yerel seçim var. Çivril için önemli olan yerel idarenin seçimi” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekilliği seçim çalışmalarında sergilediği performans ve azimle partililerin takdirini kazanan Kemal Aslan, seçim sonrası değerlendirmelerde bulundu. Parti yönetimi ve milletvekilli adayları ile Çivril’in tüm mahallelerini ziyaret eden Aslan, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim sonuçlarından sonra parti yönetiminin yerel seçimler için ciddi bir hazırlık ve çalışma yapması gerektiğini belirtti. Aslan değerlendirmesinde yerel seçimlerde aday olacak isimlerde olması gereken kriterleri de açıkladı.

İyi Bir Seçim Dönemi geçirdik

Deprem Uzmanı Ahmet Ercan’dan Uyku Kaçıracak Uyarı Deprem Uzmanı Ahmet Ercan’dan Uyku Kaçıracak Uyarı

14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini belirten Kemal Aslan “Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’de sandıktan birinci çıksa da Çivril’de bu başarıyı yakalayamadık. Ama baktığımız zaman iyi bir çalışma süreci geçirdik. Parti’de birçok arkadaş İl başkanlığı ve İlçe yönetiminin hazırladığı çalışma programına uydu. Çivril olarak Genel merkez ve İl Yönetiminden gelen talimat ve uyarıları harfiyen uyguladık. Bu anlamda CHP adına son yılların en programlı seçim dönemini geçirdiğimizi söyleyebilirim. Sonuç olarak sandıktan adayımızı lider çıkaramadık. Sandıktan çıkan sonuca saygı duyuyoruz. Demokrasinin özü bu. Bundan sonra yerel seçimler için çalışmaya başlayacağız” dedi.

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yakalanan disiplinli çalışmanın devam ettirilmesi gerektiğini belirten Kemal Aslan “9 ay sonra bir yerel seçime daha gireceğiz. Çivril için beş yıllığına bir seçim yapacağız. Bu seçim de en az Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar önemli. Onun için çalışmalara hiç zaman kaybetmeden başlamak gerekiyor. Enerji ve heyecanı kaybetmeden yerel seçim programı yapılmalı” dedi.

Kamuoyunda birçok ismin yerel seçimlerde CHP’den belediye başkanı adayı olarak konuşulduğunu belirten Kemal Aslan “ genel seçimler biter bitmez yerel seçimlerin konuşulması ve yerel seçimlerde en güçlü partinin CHP olarak değerlendirilmesi 28 Mayıs seçimlerinde yakalanan heyecanın göstergesidir. Kurultaylar yapıldıktan sonra adaylar daha net ortaya çıkacaktır. Kamuoyunda şu anda CHP’de aday olacak isimler konuşuluyor. Bu da seçmenin Çivril’in geleceğini CHP’de gördüğünü gösterir. Partim adına sevindirici bir durum” dedi.

Kiminle kazanılacaksa o aday olsun

Yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde parti yönetimlerinin hassas davranması gerektiğini ifade eden Kemal Aslan “yerel seçimlerde bazen aday belirleme sürecinde popüler isim arayışına giriliyor. Bence 2024 yerel seçimlerinde CHP kiminle kazanacaksa o aday olsun. En iyi hizmeti kim verecekse o aday olsun” dedi.

Dün Çivril’e gelen yarın gidecek biri aday olmasın

Belediye başkanı olacak ismin şehirde yaşayan ve yaşayacak biri olmasının önemli olduğunun altını çizen Aslan “Verdiğimiz oylarda vebal var. Hangi partiden olursa olsun aday olan ya da seçilen ismin Çivril’de yaşayan, Çivril’le bağı olan birisi olmalı. Tabiri caizse Ölüsü dirisi Çivril’de olanlar aday olsun. Dün gelmiş yarın gidecek birisini Çivrillinin karşısına çıkarmak Çivril’e ve seçmene saygısızlık olur.

Demokrasinin en büyük kazanımlarından birinin de seçilenlere hesap sorulabilirlik olduğunu belirten Kemal Aslan “aday olan ya da seçilen isim, Hesap sorulabilir biri olsun o yüzden Çivril’de yaşayan bir olsun. Yani öncelikle Çivrilli bir aday olsun, ölüsü dirisi ve gelecekte de hesap sorulabilir olsun. Çivril’de yaşıyor olsun, görevini bıraktıktan sonra Çivril’de yaşamalı ki insanlar hesap sorabilmeli. Örneğin benim milletvekilim Denizli milletvekili İlhan Cihaner vardı. Çok değerli bir siyasetçi, Denizli milletvekilliği yaptı şimdi ben ona hesap soracağım, nerede soracağım? Nerede o şimdi? Onun için yerellik bu anlamda önemli” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi