Türk Yerel Hizmet Sen, Ak Parti Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural hakkında ‘Yargı kararının gereğini yerine getirmeyerek görevini kötüye kullanmak’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Çivril Belediyesi ile yapılan toplu iş sözleşmesine ‘dayanışma aidatı’ maddesini ekletmekle suçlanan Niyazi Vural, bu yolla hem görevdeki memurlara hem de emekli olan bazı memurlara aidat kesintisi uyguladığı iddia edildi. Sendika şikâyet dilekçesinde Danıştay’ın çeşitli dairelerinde dayanışma aidatı alınmasına ilişkin uygulamanın iptaline yönelik verdiği kesin kararları ek olarak sundu.

Niyazi Vural ‘Görevi Kötüye Kullanmak’la Suçlanmıştı! Sendikadan Açıklama

Konuyla ilgili açıklama yapan Bem-Bir-Sen Denizli İl Başkanı Osman Kurt “Çivril Belediyesi ve Belediye Başkanı hakkında hiçbir yargı kararı olmamasına rağmen Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a kötü niyetle ve seçim öncesi zamanlamasıyla manidar biçimde haksız olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulması başlı başına ayrı bir suç olmaktadır. Belediye Başkanına karşı, Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası suç uydurma ve iftira suçları işlemektedir” dedi.

Bir Algı Mı Var? Denizli’nin Millî Mücadele Günü Gerçekte Ne Zaman? Bir Algı Mı Var? Denizli’nin Millî Mücadele Günü Gerçekte Ne Zaman?

Niyazi Vural ‘Görevi Kötüye Kullanmak’la Suçlanmıştı! Sendikadan Açıklama

“Sosyal Denge Sözleşmesi Aidatı Alınmaktadır”

Kurt ayrıca sözleşmenin yetkili sendika ile belediye başkanlığı arasında imzalandığını belirterek “Sosyal Denge Sözleşmeleri, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu 32. maddesi ile Toplu Sözleşme hükümleri kapsamında yetkili sendika ile Belediye Başkanlığı arasında imzalanmakta. Bu sözleşmeden yararlanan kamu görevlilerinden Toplu sözleşme hükümleri gereği sosyal denge sözleşmesi aidatı alınmaktadır” dedi.

“Sendikaya Üye Olmayanların Da Bu Sözleşmeden Faydalanması İçin Aidatı Kesintisi Yapılmıştır”

Sözleşmenin Bem-Bir-Sen ile imzalandığını söyleyen Osman Kurt “Sosyal Denge Sözleşmeleri ile sözleşmenin tarafı olan Belediyenin mali gücünün elverdiği ölçüde kamu görevlilerinin ekonomik durumunu geliştirmek, sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, çalışma performansını artırarak verimli çalışma düzenini oluşturmak için Belediyede çalışan kamu görevlilerinin Belediye bünyesinde yetkili sendika olan Bem-Bir-Sen ile imzalanmış olan Sosyal Denge Sözleşmesinin ilgili hükümleri gereğince sendikamıza üye olmayan kamu görevlilerinin de bu sözleşmeden faydalanabilmesi için sözleşme/dayanışma aidatı kesintisi yapılmıştır. Bu kesintiler İlgili kanun ve Toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde yapılmıştır. Anayasa Mahkemesine göre, sosyal denge sözleşmesinden yararlanan ve üyemiz olmayan kamu görevlilerinden bu aidatın alınması açık ve kesin biçimde hukuka uygundur. Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcı ve kesindir. Anayasa'nın 152. maddesinde de Anayasa Mahkemesi kararlarının kesin olduğu açıkça belirtilmiştir” İfadelerini kullandı.

Niyazi Vural ‘Görevi Kötüye Kullanmak’la Suçlanmıştı! Sendikadan Açıklama

“Suç Duyurusunda Bulunacağız”

Suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Kurt “Danıştay Toplu sözleşmenin ilgili maddesini yürütmeye durdurma ve iptal kararı vermiştir. Dolayısıyla sosyal denge sözleşmelerine istinaden alınan sözleşme/dayanışma aidatı hususu, iki yargı makamı arasında tartışmalı bir konu mahiyetindedir. Danıştay kararları AYM’ de incelenmek üzere beklemektedir. Yine aynı doğrultuda söz konusu Danıştay kararlarında aidatların iadesine yönelik bir hüküm bulunmamakta olup, bu yönde herhangi bir Mahkeme kararı da olmadan iadeye ilişkin bir ödeme yapılmasının hukuken mümkün olmadığını özellikle belirtmek isteriz. Kaldı ki, Çivril Belediyesi ile sendikamız arasında imzalanan sosyal denge sözleşmelerinin aidat ile ilgili maddelerinin iptaline ilişkin bir mahkeme kararı da sunulmamıştır. Dolayısıyla şu ana kadar alınan aidatların tahsiline yönelik olarak ya da aidatların iadesine ilişkin bir mahkeme hükmü de kurulmamıştır. Aynı kişiler tarafından birçok Belediyede, Belediye Başkanlarına suç duyurusunda bulunulmuş, ancak hepsi boşa çıkmıştır. Bu yapılan suç duyurusu tamamen iftira ve suç uydurma niteliğindedir. Bu yüzden bizde bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi