İrili ufaklı haftada en az 2 trafik kazasının meydana geldiği sokakta vatandaş tedirgin. Vatandaşlar İlçe Trafik komisyonun ve Çivril Belediyesi’nin bir an önce bu yola tedbir alması gerektiğini söyledi.

İNSAN CANI BU KADAR ÖNEMSİZ Mİ?

Cadde üzerinde sürekli kaza yaşandığını ifade eden mahalle sakinleri “Burada en son 1 hafta önce iki kaza oldu, bir araç zincirleme kaza yaptı ve markete girmek üzereydi. Biz çok korktuk. Marketin önünde beş kişi oturuyorduk. Önümüzde araba olmasaydı beş kişi birden can verecektik. Ya orada birisi kamyonun altında kalsaydı. İnsan canı bu kadar önemsiz mi? Araçlar trafik ışığı olmadığı için çok hızlı gelip gidiyor. Bir gün bir vatandaş burada feci şekilde can verdiği zaman mı alınacak bu önlemler? Tam dört yol ortasında dur uyarı levhasına uymayan araçlar hız kesmeden yoluna devam ediyor. Burada çok fazla kaza oluyor” dedi.

“SÜRÜCÜLER KURALLARA UYMUYOR”

Sürücülerin de işaretleri dikkate almadığını dile getiren vatandaşlar; “Sürücüler yol kenarlarında bulunan dur levhalarını dikkate almıyorlar. Levhalara bakmadan yol benim diye düşünüp hızla yollarına devam ediyorlar. En azından kasis yapılsa mecburen yavaşlayacaklar. Sadece bu yol için değil, bütün yollarda trafik kurallarına uyulması gerekiyor. Hem kendisini hem de karşısındaki insanları tehlikeye atıyorlar.” İfadelerini kullandı.

“CAN KORKUMUZ VAR”

Mahallelerindeki yolda ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geldiğini ve bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söyleyen mahalle sakinleri “Vatandaşlar olarak sürekli bu sıkıntıyı dile getiriyoruz. Burada yaşayan insanlar her zaman korku içerisinde. Bizim isteğimiz yetkililerden bu noktaya bir çözüm bulunması. Bu yolda can korkumuz var. Bir gün benim evime uçarak araba girecek diye kendim için çocuğum için korkuyorum ne olur bize yardım edin. Trafik ışıkları koyulsa bir nebzede olsa kazaları önleyebiliriz. Artık biz bu yolda trafik kazalarının olmasını istemiyoruz. İlla ki kaza olacak ama en azından bu kadar fazla olmaz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Buraya bir çözüm yolu üretsinler” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi