Çivril’in Işıklı mahallesine bağlı sokak olarak görünen Yeniköy Mahallesi, dışardan gelenlerin köyü bulamamasından şikâyetçi. 13 yıl önce Işıklı ’ya bağlanan köy, kimliğini ve köy statüsünü geri istiyor. Karayolları ve belediyenin soruna kayıtsız kaldığını iddia eden bazı köy sakinleri soruna çözümü karayollarına ait bazı yönlendirme tabelalarının arkasına ok işaretleri çizerek ‘Yeniköy’ yazmakta buldu.

Işıklı Kasabasının idari olarak köye dönüşmemesi için Akdağ köyü ile birlikte Işıklı kasabasının mahallesine dönüştürülen, ancak Büyükşehir yasası ile Işıklı’nın da mahalleye dönüşmesinin ardından sokak statüsüne dönüşen Yeniköy, Çivril Dinar karayolu üzerindeki köy tabelasının olmamasından şikâyetçi. Köye dışardan gelenlerin köyün yolunu bulamadığını iddia eden köy sakinleri “koskoca köy Işıklı kasaba kalsın diye mahalleye döndürüldü. Şimdi Işıklı’da mahalle oldu, Yeniköy sokağa döndü. Köye gelmek isteyen nerden gelindiğini gidildiğini bilmiyor. Bizi köy yapmayacaklar anladık da bari ana yola bir tabela koysunlar da düğünde cenazede gelenimiz, gidenimiz yolumuzu bulsun” dediler.

Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı ve Çivril’e 14 kilometre uzaklıktaki Yeniköy, 2014 yılında çıkarılan Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen Işıklı mahallesinin sokağı konumunda bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi