Halk arasında Ayıgülü olarak bilinen Şakayık Çiçeği (Paeonia Turcica) görüntüsü ile görenleri hayran bırakırken koparanın ise canını yakıyor. Milli Parklar tarafından gizli noktalara kurulan fotokapan sistemi ile koruma altına alınan Şakayık çiçeğini koparmanın cezası 73 bin lira.
Türkiye’de bazı bölgelerde ender rastlanan Şakayık çiçeği Afyon’un Kızılören İlçesinde bulunuyor. Ömrü çok kısa süren çiçeğin meraklıları görüntülemek için mevsimini iple çekiyor. Bu yıl yaşanan Covid-19 salgını nedeni ile çok fazla ziyaretçisi olmayan Şakayık çiçeklerini Genç Çivril Gazetesi görüntüledi.
Çekimlerin yapılmasında büyük katkıda bulunan Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, “bizim Ayıgülü olarak adlandırdığımız çiçeğin asıl adı şakayık çiçeği. Her yıl Mayıs ayında açar ve 15-20 gün yaşar. İnsanoğlunun dokunduğu her alanın doğal güzelliğini yitirdiği gibi bu bölgenin zarar görme endişesi ile bu çiçekleri çok fazla ön plana çıkarmıyoruz. Çiçeklere zarar vermeyecek herkesin görmesi gereken bir güzellik. Böyle bir güzelliğin bulunduğu bir ilçe olmakla da kendimizi çok şanslı sayıyoruz.” dedi.
Doğa fotoğrafçılarının kaçırmaması gereken bu görsel şölen için 2021 yılının Mayıs ayını beklemeleri gerekecek.

KOPARIRSAN YANARSIN!

Editör: Haber Merkezi