6 Ocak tarihinde Buca ilçesi İsmail Sivri Bulvarı'nda meydana gelen kaza, bir nakliye aracının kontrolünü kaybetmesi sonucunda yaşandı. İddialara göre, aracı kullanan 28 yaşındaki S.A., babasına ait kamyonetin freninin boşalmasıyla sürüş kontrolünü kaybetti. Hızla kaldırımda yürüyen yayaların arasına dalan kamyonet, bir iletişim mağazasına çarparak içeri girdi. Kazada iş yerinin camları kırılırken, aynı zamanda bir reklam panosu da çarpmadan dolayı içeride bulunan bir vatandaşın üzerine yıkıldı.

Feci kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalede, kazada yaralanan 5 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralılar, tedavilerinin ardından bir süre sonra hastaneden taburcu edildi.

Dehşet verici kazayı anlatan çevredeki esnaflardan Vedat Altürk (48), “Kendi dükkanımızın içerisindeydik. O sırada büyük bir bağrışma sesleri duyduk. Direk dışarı çıktığımızda kamyonetin iş yerine girdiğini ve kaldırımdaki vatandaşları da içeriye sokmuş olduğunu gördük. Gördüğüm kadarıyla 3-4 tane yaralı vardı. Önce yardımlarına koştuk, ardından ambulans çağırdık. İnanılmaz bir kazaydı” dedi. Bir iş yerinde çalışan ve kazayı anlatan Aysel Yenice (21) ise “O sırada kapının önünde 3 kişi muhabbet ediyor. Biri fark ediyor aslında ama kamyonet direk üstüne geldiği için hiçbir şekilde hamle yapamıyor. Biri dışarı doğru savruluyor,2’si içeri doğru giriyor. Daha sonra kamyonetin sürücüsü araçtan iniyor ve yaralılara yardım etmek için koşuyor aslında. Olayın şokundaydı o da açıkçası. Arkadaşım da kazadan 10 saniye önce kaldırımda yürüyordu. Tam o geçti, arkasından bir kişi daha geçti kamyonet içeriye girdi” ifadelerini kullandı.

Denizli’de Evlere Dadanan Hırsız Tutuklandı Denizli’de Evlere Dadanan Hırsız Tutuklandı

Feci kazanın yeni kamera görüntüleri de ortaya çıktı


Feci kazanın yen kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, kaldırımdaki vatandaşlara kamyonetin çarptığı, içeride bulunan bir müşterinin yanındaki çocuğu dışarı çıkarıp yaralıların yardımına koştuğu, çevredeki esnaflar ile vatandaşların olay yerine geldiği görülüyor.
Öte yandan, polis ekiplerince gözaltına alınan sürücünün emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı ve kazanın mağduru vatandaşlar ile iş yeri sahibinin araç sürücüsünden şikayetçi olmadığı öğrenilmişti.

Editör: Haber Merkezi