Çivril’de bazı kaldırımlarda büyüyen otlar hem sürücü hem de yayalara zor anlar yaşatıyor.

Yağmurlarla büyüyen otlar zamanında kesilmeyince kaldırımlar yeşil alan gibi oldu. Aşırı büyüyen otlar yüzünden kaldırımları kullanamayan vatandaşlar belediyeyi göreve çağırdı.

Çivril İsmet İnönü Bulvarı kaldırımları aşırı otlanma yüzünden yayalar tarafından kullanılamıyor. Aşırı ot yüzünden kaldırımı kullanamayan vatandaşlar, araç trafiğinin olduğu ve aday sürücülerin sık kullandığı yolda kaldırımdan inerek yoldan yürümek zorunda kalıyor. Özellikle akşam saatlerinde yürüyüş yapmak için kullanılan bölgede birçok kişinin yolda yürümek zorunda kaldığını belirten vatandaşlar “bu yol genelde akşam yürüyüşü için de kullanılıyor. Ama kaldırımlardaki aşırı otlanma yayaların kaldırıma çıkmasına mâni oluyor, dolayısıyla bazen yüzlerce kişi yolda yürümek zorunda kalıyor” diyerek soruna çözüm bulunmasını istediler.

Sürücü adaylarının aynı yol üzerinde eğitim aldığına dikkat çeken bazı vatandaşlar da “yol bulvar olduğu için gidiş ve geliş şeritleri çok geniş ayrıca ilçemizdeki tüm sürücü kurslarının sürücü eğitim alanı burası dolayısıyla yaya trafiğinin ve yürüyüş yapanların bu kadar yoğun olduğu bir yolda kaldırımların otlarla kaplı olması çok tehlikeli” diyerek tepki gösterdiler.

Orta refüjlerinde aynı şekilde olduğuna dikkat çeken vatandaşlar “bu sene yağış çok oldu buna bağlı olarak otlar aşırı arttı ve çok fazla büyüdü. Kaldırımlar yabani otlardan geçilmiyor. Aynı şekilde bulvarı ayıran orta refüjde yabani otlardan trafik görüş alanını olumsuz etkiliyor. Belediye bu alanlarda temizlik ve otla mücadele yapmalı” dediler.

Editör: Haber Merkezi