8 kadın tarafından kurulan BAKOVA Kadın Kooperatifi ürettiği ilçeye özgü doğal gıdalar ile Denizli’de adından söz ettirmeye başladı. Geçen yıl faaliyete başlayan kooperatifler ilçeye özgü ürünlerin üretimini yaparken ilçe merkezine açtığı satış bürosu ile ürünlerinin satışını yapıyor.

Açtığı stant ile Denizli Tarım Fuarına damga vuran Baklan Kadın Kooperatifi, yöresel ürünleri ve kadınların yaptığı doğal gıdaları BAKYE markası ile alıcıların beğenisine sundu. Girişimci ve üreten Baklanlı kadınlar stantta Baklan’a özgü doğal erişte, pekmez, üzüm suyu, haşhaş susam ezmesini satarak Baklan’ın mutfak kültürü ve doğal ürünlerini tanıtırken ev ekonomilerine de katkı sağlıyor.

Kooperatiflerin 2021 yılında kurulmasına ve faaliyete başlamasına rağmen büyük yol kat ettiğini ifade eden Baklan Belediye başkanı Yusuf Gülsever “ilçemizin kendine has ürünlerini Denizli ve dünyaya tanıtmak, hem de ilçede yaşayan kadınlarımızın birlik olarak ev ekonomilerine katkı sağlayacak bir proje olarak geliştirdiğimiz Kadın Kooperatifimiz, bir yıllık bir süreçte kurulma aşamasını tamamlayarak üretime başladı. 8 kadın kardeşimiz tarafından kurulan kooperatif ilk etapta Haşhaş ezmesi, susam, tahin, erişte, çorbalık makarna, turşu, sirke, pekmez, nar ekşisi gibi yöresel ürünlerimizi geleneksel yöntemlerle üretip açtığımız mağazalarda satışa sundu. Yakın zamanda internet üzerinde de satışlara başlayıp Baklan’ımızın doğal ve yöresel ürünlerini tüm Türkiye ile buluşturacağız” dedi.

ÜRETEN BAKLANLI KADINLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Denizli Tarım Fuarında açtıkları stanttın büyük ilgi gördüğünü ve fuar boyunca binlerce kişi tarafından ziyaret edildiğini belirten başkan Gülsever “ Kooperatif olarak ilk defa böyle bir organizasyonda yer aldık ve büyük ilgi gördük. Kadınlarımızın ürettiği doğal ve yöresel tüm ürünlerimiz katılımcılar tarafından beğenildi. Bu ilgi bizi daha da cesaretlendirdi. İlçemizde kurulan iki kadın Kooperatifimizin ürettiği ürünler BAKYE markası ile pazarda yerini aldı. İlerleyen günlerde ürettiğimiz diğer ürünlerde raflarda yerini alacak ve ürün yelpazemizi genişleteceğiz. Baklan Belediyesi olarak üreten kadınlarımıza desteğimiz devam edecek. Belediye olarak Baklan’lı kadınlarımızın üretim becerilerini geliştirilmesi, ekonomik hayata katılımlarının sağlanması ve istihdamın arttırılmasını oldukça önemsiyoruz” dedi.

Baklan’da kurulan BAKOVA Kadın kooperatifleri Baklan’a özgü doğal ve yöresel ürünlerin üretimini yaparak Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Halk Ekmek satış büroları, Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Çal, Bekilli ve Baklan Kaymakamlığı SYDV’da bulunan satış ofislerinde ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor.

Editör: Haber Merkezi