Öztürk verdiği yazılı önerge ile Korona Virüsü nedeni ile ara verilecek eğitimde özel eğitim kurumlarının ödemelerinin “ihtiyatakçesi”nden sağlanacak kaynakla desteklenmesinin düşünülüp düşünülmediğini sordu.
İŞTE O ÖNERGE
Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından cevaplanması istemiyle verdiği önergede Milletvekili Öztürk; “Corona virüsüne karşı önlemler kapsamında Bilim Kurulu, 16-30 Mart 2020 tarihleri arasında ilkokul, ortaokul ve liselerin eğitime ara vermesi kararını almıştır. Bu kapsamda, özel öğretim kursları, rehabilitasyon merkezleri ve sürücü kursu gibi kurumlar da 16-30 Martta tatil olacak, üniversiteler ise 3 hafta eğitime ara verecektir. Gerekirse bu sürenin uzatılabileceği de yine kamuoyu ile paylaşılan bilgiler arasındadır.
Öte yandan, bazı özel okulların öğretmenlerine imza karşılığı aşağıdaki kararı tebliğ ettiği iddia edilmiştir.
“Corona virüs nedeniyle okulların tatil edilmesi sonucu çalışılmayan süreler, çalışanların yıllık izin veya ücretsiz izinlerine sayılacaktır.”
Bu Kapsamda;

1- Özel okullar, kurslar ve rehabilitasyon merkezleri gibi özel eğitim kurumlarında, yukarıda bahsedildiği şekilde çalışanlara imza karşılığı belge imzalatıldığı iddiası doğru mudur?
2- Corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Bakanlığınızca alınan kararın, özel okullarda öğretmenlerin hak kaybına uğrayacak şekilde uygulanmasının önüne geçilmesi için okul yönetimleri uyarılmış mıdır?
3- Özel eğitim kurumları çalışanlarına bu tür belgeleri imzalatan kurumlar hakkında herhangi bir idari işlem başlatılması düşünülmekte midir?
4- Zorunlu tatil sürelerinin uzaması ve/veya bu süre içerisinde sigorta ve diğer vergileri ödemek zorunda kalan özel eğitim kurumlarının desteklenmesi düşünülmekte midir?
5- İlgili Bakanlıkla görüşerek, özel eğitim kurumlarının SGK ödemelerinin eğitime ara verildiği süre boyunca“ihtiyatakçesi”nden sağlanacak kaynakla sübvanse edilmesi düşünülmekte midir?” sorularına yanıt istedi.

BİR ÖNERGE DE SAĞLIK BAKANINA
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Sağlık bir önergeyi de Bakanı Fahrettin KOCA tarafından yanıtlanması için TBMM’ne verdi.
Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi ile Korona Virüs testlerini yapma kabiliyeti olan hastane sayısının arttırılıp arttırılmayacağını soran Öztürk; yeterli sayıda test kiti olup olmadığını da sordu.
Kronik hastaların kullanabilmesi için eczaneler kanalıyla ücretsiz maske ve dezenfekte malzemesinin dağıtılması düşünülmekte midir? sorusuna yanıt arayan Öztürk;
corona virüsün yayılmaya başlamasından itibaren maske alımının yapılıp yapılmadığını ve üretim için başvuran kaç firmaya izin verildiğini de sordu.
Üniversite yurtları yerine, Şehir hastanelerinin yapılması üzerine boşaltılan hastanelerin, karantina merkezleri olarak değerlendirilmesinin düşünülüp düşünülmediğini soran İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk son olarak;
Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılacağı duyurulan ve 14-20 Şubat tarihleri arasında başvurularını yapan başta laborant, sağlık teknisyeni, hemşire gibi sağlık personelinin, Corono virüs salgını nedeniyle oluşan acil durum nedeniyle göreve başlama sürecinin hızlandırılması düşünülmekte midir? sorusuna yanıt aradı.
H:Nihat Kaplan

Editör: Haber Merkezi