2021-2022 sezonu Denizli Uğur Okulları 1. Amatör maçları bu hafta sonu oynanan maçlarda sona erdi. İlçemizi temsil eden İğdir Kayagücüspor, Çıtakspor, Karayahşilerspor, Gürpınarspor, Emirhisarspor, Şahinspor ve Sökmensporun mücadele ettiği gruplarda playoff oynamaya hak kazananlar, ligde kalmayı garantileyen ve düşen takımlarımız belli oldu.

İĞDİR KAYAGÜCÜSPOR MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Denizli Uğur Okulları 1. Amatör Küme E Grubunda güçlü rakipleri karşısında son haftaya kadar düşmeme mücadelesini veren temsilcimiz bu zor grupta imkansızı başararak sadece Çivrilli gençlerden oluşan kadrosuyla ve hiçbir oyuncuya ücret ödemeyerek Amatör ruhla mücadele veren ve Çivril’de bu yapan tek takım olan İğdir Kayagücüspor Ligi 13 puanla 5. Sırada bitirerek üst üste 8. Kez 1. Amatörde kalmayı başararak büyük başarıya imza attı.

ÇITAKSPOR NAĞMALUP LİDER GÜRPINARSPOR 2. BİTİRDİ

Denizli Uğur Okulları 1. Amatör Küme B Grubunda bulunan temsilcilerimiz Çıtakspor ve Gürpınarspor ligi ilk 2 de bitirerek Süper Amatöre çıkmak için Playoff oynama hakkı kazandılar.

Çıtakspor oynamış olduğu 14 maçta 13 galibiyet 1 Beraberlik alarak Grubu nağmalup 1. bitirerek büyük başarıya imza attı.

Diğer temsilcimiz Gürpınarspor ise son hafta aldığı galibiyetle 2. Sırada tamamlayarak playoff oynamaya hak kazandı.

KARAYAHŞİLERSPOR BİLETİ KAPTI

Denizli Uğur Okulları 1. Amatör Küme A Grubunda bulunan temsilcilerimiz Karayahşilerspor, Şahinspor ve Sökmenspor gruplarında maçlarını tamamladı.

Haftasonu oynan nefesleri kesen maçta Şahinspor ile Karayahşilerspor karşı karşıya geldi. Müsabaka 40. Dakikada Karayahşilerspor’un 1-3 üstünlüğüyle devam eden müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle Hakem tarafından tatil edilmesiyle Karayahşilerspor 0-3 hükmen kazanarak grubunu 2. bitirdi ve kendisini son anda Playoff gruplarına atmayı başardı. Şahinspor sezonu 5. Sırada bitirerek gelecek sezonda 1. Amatör Kümede devam etmesi kesinleşti.

Gruptaki diğer temsilcimiz Sökmespor ise 5. Haftada ligden çekilerek 2. Amatöre düştü.

EMİRHİSARSPOR SON MAÇTA YIKILDI

Denizli Uğur Okulları 1. Amatör Küme F Grubunda bulunan temsilcimiz Emirhisarspor gruplarında maçlarını tamamladı. Son haftaya rakibiyle puan puana giren Emirhisarspor son hafta düşme mücadelesi verdiği rakibi Şirinköysporun rakibini yenmesiyle aynı puanla ligi bitirmesine rağmen ikili averajla ligi 6. bitirdi ve 2. Amatöre düştü.

Bu sonuçların ardından temsilcilerimiz

Çıtakspor, Gürpınarspor ve Karayahşilerspor Süper Amatöre çıkmak için Playoff oynaya hak kazandı.

Şahinspor ve İğdir Kayagücüspor gelecek sezonda 1. Amatör Kümede mücadele edecek.

Sökmespor ve Emirhisarspor ise gelecek sezon 2. Amatör Kümede mücadele edecek.

Not: Sezon başında Liglere katılmayan Işıklıspor liglere katılması halinde 1. Amatörde, Kocayaka Emekspor ise gelecek sezon İlçemizi 2. Amatörde temsil edecekler.

Editör: Haber Merkezi