Koronavirüs salgını nedeniyle eczanelerdeki satışlarda artış olduğunu belirterek; “Pandemi döneminde diğer dönemlere göre daha çok vitamin satıldı. Vatandaş vitaminlere ağırlık verdi ve kendine daha çok bakmaya başladı. Genelde C vitamini, D vitamini, propolis, çinko satıldı. C vitaminin dışında bitkisel ilaçlara ve aktarlara olan talepte arttı. Covid-19 salgınında ilk başlarda maske satışlarımız da artış söz konusu idi şu an normal seviyede satışlar devam ediyor. İlk zamanlar spekülasyonlar olsa da maske ve eldiven satışlarımız oldu. ”dedi.

MEDYADA İNSANLARI ETKİLİYOR

Medyadan insanların çok çabuk etkilendiğine dikkat çeken Kale; “Vatandaşların ciddi aspirin talebi oldu. Televizyon, radyodan vatandaşlar hemen etkileniyor. Aslında bu doğru değil. Çünkü herkeste farklı etki ve yan etkileri oluyor. Biz antibiyotikleri reçetesiz satamıyoruz ama aspirin sattık. Sadece Çivrilhalkı olarak değil, insanlar genelde ne duyuyor görüyorsa etkileniyor ve ona olan talep artıyor.” şeklinde konuştu.

“KULAKTAN DOLMA SÖZLERLE İLAÇ KULLANIMI OLMAZ”

İlaçların herkeste farklı etki ve yan etkileri olduğuna vurgu yapan Kale; “Eczanelerde covid-19 testinin satışı yok. Fakat 60-70TL’ye satma teklifi oldu. Bize teklif edilen testler ile hastanelerdeki testler aynı mı bir bilgim yok. Bu konuda kamuoyunu yanıltmak istemem. Sağlık Bakanlığı zaten 250 liranın üzerinde fiyat olmayacağını açıkladı. Devlet hastanelerinde zaten bu test ücretsiz. İleri de de covid-19 testi satmayı düşünmüyorum. Ayrıca doğru ilaç kullanımında da insanlar uyarılmalı. Çünkü her ilacı her insan kullanamaz. Her ilaç her insanda farklı etki gösterebilir. Kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanımını doğru bulmuyorum. Kişiye göre ilaç kullanılması gerekli. Biraz beslenmeye dikkat edilmeli. Temizlik, maske ve mesafeye dikkat edilmeli.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi