BAYRAM KUTLAMALARINA ÇİVRİLLİLERDE KATILMAK İSTEDİ

CHP Çivril Belediye meclis üyesi ve grup başkanvekili Semih Dere Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilçelerde yaşayan vatandaşların da katılmak istediğini belirterek “bayram hepimizin” dedi.

Merkeze yakın ilçeler dışında kalan ilçelerde yaşayan vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlerden yeterince faydalanamadığını ve bu eksikliğin büyükşehir belediyesi tarafından bir nebze olsun giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Semih Dere özellikle milli bayramlarda il merkezinde düzenlenen kutlama ve konserler ile faaliyetler için Denizli Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde yaşayanlar ve kutlamalara katılmak isteyenler için ulaşım imkanı sunmasını istedi.

Milli bayramların hep birlikte coşku içinde kutlanmasının milli birlik ve ulus bilinci için önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Dere açıklamasında “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyemiz tarafından bir dizi etkinlikler düzenlendi. Bu etkinlikler arasında Emir Can İğrek, Emre Aydın gibi sevilen sanatçıların konserleri de yer almaktaydı. Ancak ne Çivril’imizden ne de toplu ulaşım sorunu olan diğer ilçelerden maalesef hemşerilerimiz bu etkinliklere katılım sağlayamadı.

Elbette her ilçede aynı anda konser olmasını beklemiyoruz ancak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Osman Zolan’a sormak istiyoruz, asli görevleri arasında vatandaşlarına toplu taşıma hizmeti sağlanması olan Belediyemiz, Çivril gibi geç saatlerde toplu taşımanın olmadığı ilçelerden merkezde düzenlenecek bu etkinlikler için ulaşım hizmeti sağlayamaz mıydı? Cumhuriyet Bayramı böylelikle daha birlik beraberlik içerisinde daha coşkulu kutlanamaz mıydı? Bu bayram hepimizin bayramı değil mi?

Sinema salonu, tiyatro salonu olmayan ilçemiz için yıllardır sinema salonu, tiyatro salonu projesi de hazırlanmıyor. Sadece kendi vatandaşlarına değil, hayata geçirildiği takdirde komşu ilçelerde yaşan hemşerilerimiz için de rahatlıkla hizmet verebilecek bu projeler hiç konuşulmuyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından tüm Denizlili hemşerilerimiz için yapılması gereken kültürel etkinliklerden maalesef ulaşım sorunu olan ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız mahrum bırakılıyor.

Sorunlarımız çok, ne sorunlarımızı dinleyen ne de çözüm arayan yok! Yıllardır özellikle Çivril’i unutan, Çivril’e gelmez olan Sn. Osman Zolan’ı Çivril’in sesine kulak vermeye davet ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi