Temmuz Ayı Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülmeden önce gündem dışı söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Koray Eren Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali ile ilgili olarak, “Festival yeri değişeceği yönünde söylentiler dolaşmakta. Bu söylenti doğru mudur?” diye sordu.
Eren konuşmasında, “Eğer doğru ise Ülke ekonomisinin vatandaşımızı ve esnafımızı zor duruma soktuğu bu günlerde festival yeri değişmesi durumunda çarşı esnafımıza ekonomik anlamda zarar veririz.
İlçe esnafımızın ekonomisini değil de dışarıdan gelen esnafın ekonomisini düşüneceğinize ihtimal vermiyorum.”dedi.
ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLALIM
Çiftçilerin tarlalara yaptığı güneş enerjisi panelleri için Belediye zabıtasının tutanak tuttuğunu belirten Koray Eren, “Tarımsal sulamada Mazot giderlerinin altından kalkamayan çiftçilerimiz tarlalarına güneş paneli koyarak sulama yapıyorlar. Tarlasına panel koyan çiftçilerimize zabıta gönderilip tutanak tutturulduğu doğru mudur? Etrafta o kadar kaçak tabir edilen yapılar dururken ve inşaatları devam ederken ülke ekonomisine bir nebzede olsa katkı sunmak isteyen çiftçilerimize destek olalım. Ülke ekonomisi 20 yıldır üretim ekonomisinden tüketim ekonomisine dönüştürüldü. Üreten ekonomi olmazsa ülke kalkınamaz.” ifadelerini kullandı.
YOLLAR TAMİR BEKLİYOR
Parkaların bakımsızlıklarına ve doğalgaz çalışmaları nedeni ile bozulan yolların tamir edilmemesine dikkatleri çeken Eren, “Her hafta festival yapmaktan parkların bakımları unutuldu. Parklarımız İnsan boyu dikenler diz boyu otlar ve annelerin çocukların kıyafetleri üzerinden tek tek temizlemek zorunda kaldığı pisipisi otları ile kaplı. İki işi bir arada yapamıyorsak belediye önce asli görevlerini yapmalı. Yollar tamir bekliyor. Sözde doğalgazın ilk kazılış zamanına göre tamir edilecekti. Ama sözde kaldı.” Dedi.
SÖZÜNÜZ HAVADA UÇAN BALON GİBİ GEZİYOR
Koray Eren konuşmasında son olarak Başkan Niyazi Vural’a verdiği sözleri tutmadığını ifade ederek, “23.04.2022 cumartesi günü Kızılcasöğüt’te düzenlenen iftar yemeğinde elinize mikrofonu aldınız ve pazartesi günü belediye kahvehanesinin yanına voleybol sahasını yapacağız pazartesi akşamı beraber voleybol oynayacağız dediniz. Aradan 11 pazartesi geçmesine rağmen hala biten bir voleybol sahası yok. Dikilen 5 direk dışında. İftar yemeğinin devamında kahvehanede bulunan mahalle sakinlerinin kullandığı arızalı dalgıç pompanın da pazartesi günü belediye ekipleri tarafından tamir edileceğinizi söylediniz. O sözünüzde 11 haftadır havada kaldı. Uçan balon gibi geziyor.”sözlerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi