Emirhisar mahallesinde gece saatlerinde kanalda akan sudan gelen kötü koku vatandaşların dikkatini çekti.

Emirhisar Mahallesinde kanalizasyon arıtma tesisi yapılmadığı için tüm kanalizasyon suları menderese uzanan kanala akıyor. Hem ürünlerin yetiştiği tarım arazilerine hem de hayvanların su içeceği bu dereyi kirletmekte olan kanalizasyon suları gece saatlerinde boşaltılıyor.

  • EMİRHİSAR’DA SAĞLIK TEHDİT ALTINDA

Lağım ve atık suların mahsul ekilmiş tarlaya akması endişe yarattı. Gördükleri karşısında şaşkına uğrayan mahalle sakinleri görüntüleri videoya çekerek sosyal medyada seslerini duyurmaya çalıştı. Kanalizasyonun dereye boşaltılma anını yerinden canlı yayınla kamuoyuna sergileyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril Belediye Meclis Üyesi Nuri Özen meraya salınan atık suyun insan sağlığını tehdit edici boyutta olduğunu vurguladı.

Emirhisar Mahallesinden bir başka vatandaş ise gündüzleri değil de gece yarısından sonra salınan kanalizasyon atıkları için;“Sistem harika çalışıyor saat 02 00 otomatik geceleri boşaltıyor. Artık arıtması olmadan yapılan kanalizasyon ne zaman meradaki hayvanlarımız hastalık bulur, ne zaman bu pislikten hangi çocuk hasta olur o zaman sesimizi çıkarırız aman benden olmasın ben bilmem ben görmedim aynen devam” şeklinde tepki gösterdi.

Bir başka vatandaş ise tepkisini şu sözlerle ifade etti; “Emirhisar Mahallemizin kanalizasyon sorunu meraya akıyor. Hayvanlarımız bu meradan otlanıyor ve yer altı sularıyla da çiftçimiz mahsullerine sulama yapıyor. Dönüyor dolaşıyor insan sağlığını ve ekolojik dengeyi bozuyor. Yarın insanlarımız hastalık bulaşınca mı illaki sesimiz duyulacak? Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi