Çivril Dinar karayolu üzerinde evinin önünde tezgah açan 61 yaşındaki Şerife Ermeç bahçesinde yetiştirdiği organik ürünleri yoldan geçenlere satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Yaklaşık on yıldır tezgah açan Ermeç’in müşterileri, ürünleri doğal ve taze olduğu için tercih ettiklerini belirtirken fiyatların uygun olmasından da memnun olduklarını ifade ediyorlar.

Hobi olarak başladığı tezgâhtan satış işinin zamanla büyüdüğünü belirten Şerife Ermeç “Önceleri bahçemizde fazla olan ürünleri yol kenarında satmaya geçenlere ikram etmeye başladık. Ürünlerin tazeliği ve doğallığı ile bir müşteri portföyümüz oluştu. Her yıl bu yolu kullanarak Antalya ya da Uşak’a gidenler durmaya mevsimine göre sebze meyve sormaya başladı. Bizde sezona göre bahçemizde ne olgunlaştıysa getirmeye ikram etmeye satmaya başladık. Müşterilerimizi yıllardır biliriz bazen tezgâhta olmasak evin ziline basar çağırırlar ne varsa alıp giderler” dedi.

“ORGANİK OLDUĞU İÇİN İLGİ GÖRÜYOR”

Tezgahında Gümüşsu ve Çivril’de yetişen her çeşit meyve olduğunu söyleyen Ermeç; “Buradaki ürünlerimizin yüzde 95’i kendi yetiştirdiklerimiz. Sabah erkenden kalkıp meyvelerimizi topluyoruz. Daha sonra yol kenarındaki tezgâhıma getirerek pazarlamaya çalışıyorum. Vatandaşlarımız memnun, buradaki ürünler organik olduğu için ilgi görüyor. Hünnabın yeşil ve kurusunu satıyorum. Cennet elması, ayva, erik, kiraz gibi çeşitlerimiz mevcut. Müşterilerim beni buluyor. Salça, tarhana, sirke yapıp İstanbul’a götürüyorum. Orada da satıyorum. Çok memnunum. Ama hiç satış yapmadığım gün oluyor. Ben sadece sabrediyorum. Evimin önü zaten. Evde oturana kadar burada oturuyorum. Çürüyenleri sirke yapıyorum. Sirkenin yarım kilosunu 10 liraya satıyorum” diye konuştu.

DOĞAL ÜRÜNLERİ SATARAK ÇİVRİL’İN GÖNÜL ELÇİLİĞİNİ YAPIYOR

“GÜZEL BİR AKTİVİTE OLUYOR”

Satış yapmanın kendisi için güzel bir aktivite olduğunu söyleyen Şerife Ermeç; “Satış yapmaya bir sene buraya düğüne gelmiştim. Kirazımız kaldı o yıl. Satıcılarda gitti. Yol kenarına oturdum satmak için kaç gün satılmadı. Ziyan oldu, ertesi sene tartı aldım, küçük çaplı tente yaptım. Oturdum buraya kirazdan başladım. Bu yolun üzerinde kimse satış yapmıyordu. Benden göre göre kiraz satıyorlar. Ama benim evimin önünde olduğu için bana avantaj. Benim için güzel bir aktivite oluyor.” şeklinde konuştu.

‘BAZEN BAHÇEDEN KENDİLERİ TOPLUYOR’

Yoldan araçları ile geçenlerin bazen bahçeye gidip alacakları sebze veya meyveyi dalından kendilerinin topladığını anlatan Ermeç; “Bazen tezgâhta kızım oturur. Müşteriler beni sorar. Kızım evden beni çağırır. Müşterilerim benden çok memnun. Fiyatlarımda uygun. Fazla bir şey kalmasa da ben işimi seviyorum. Buradan bana bir Pazar parası kalıyor. Yetiyor bana. Pandemiden dolayı da etkilendik. Ama olsun. 10 liralık yapayım yeter bana diyorum. Bizim meyvelerimiz genelde organiktir. Mesela şehir merkezinden bile gelip buradan alışveriş yapanlar var. Dalından toplanmış meyveler. Bazen de bahçeye girip kendileri topluyorlar.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi