Çalışma şartlarının iyileştirme konusunda eylem yapan sağlık çalışanları Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eyleme birçok sağlık çalışanı ve doktor destek verirken Çivril2de görev yapan doktor ve sağlık çalışanları görevlerinin başında mesai yaptı.

Türk Tabipler Birliği tarafından organize dilen ve Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yapılan bir günlük iş bırakma eylemine Çivril’den hiçbir doktor katılmadı. Eylem çağrısında Acil servis dışında çalışan doktor ve sağlık çalışanları davet edilmesine rağmen Çivril Devlet hastanesi ev Sağlık ocaklarında görev yapan hiçbir doktor ve sağlık personeli bugün yapılan eyleme katılmadı.

Doktor ve Sağlık Çalışanları Neden Grev yaptı

Hekimlerin haklarında iyileştirme yapan düzenleme Aralık 2021’de önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bütün partilerin oylarıyla kabul edilmiş, ancak daha sonra geri çekilmişti. TTB, 15 Aralık’ta bu durumu protesto etmek için “G(ö)REV” adını verdiği iş bırakma eylemini gerçekleştirdi. Düzenleme yapılmadığı takdirde yeniden iş bırakacağını duyurdu. TTB, daha sonra düzenlemenin Meclis’e getirilmesi için başlattığı Beyaz Nöbet eylemini başlattı. Ancak TTB bu eylemlerinden sonuç alamadı.

Editör: Haber Merkezi