Sade ama geniş bir katılımla açılışı yapılan mimarlık ofisinin kurdelesini Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Belediye eski başkanlarından Hakkı Aslan, Denizli Mimarlar Odası Başkanı Serdar Alayont ile CHP Çivril İlçe Başkan Adayı Ünal Karaosmanoğlu birlikte kesti.

ÇİVRİL’İN ÖZGÜN MİMARLIK OFİSİ AÇILDI

Emekli öğretmen Süreyya Şafak ile Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nuran Şafak’ın oğlu Mimar Özgün Şafak’a ait olan mimarlık ofisi Çivril’de 11. mimarlık ofisi, Denizli’nin 500’üncü mimarı olarak 09 Aralık 2019 Pazartesi günü açıldı.

Nuran Şafak’ın mecliste birlikte görev yaptığı belediye meclis üyeleri ile siyasi parti temsilcileri ve İYİ Parti İlçe başkanı Celal Kadri Tort ve Millet ittifakı Belediye başkan adayı Ömer Köseoğlu’nun da katıldığı açılış vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

  • ÇİVRİL’İN ÖZGÜN MİMARLIK OFİSİ AÇILDI

Açılışta Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Eski Belediye Başkanı Hakkı Aslan, Denizli Mimarlar Odası Başkanı Serdar Alayont ile ilçe Başkan Adayı Emekli Tuğgeneral Ünal Karaosmanoglu yaptıkları kısa konuşma ile Mimar Özgün Şafak’a başarılar dileyip hayırlı olsun temennisinde bulundular.

  • ÇİVRİL’İN ÖZGÜN MİMARLIK OFİSİ AÇILDI

Çivril’li olarak; Çivril’de yaşamak ve ilçemize hizmet etmek istiyorum diyen Mimar Özgün Şafak kendisini şu sözlerle tanıttı; “İlköğrenimimi Kadir Kameroğlu İlköğretim Okulu ve Nevişet Kameroğlu İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesini kazandım. Lise öğrenimim boyunca yurtdışında çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer aldım. Çocukluğumdan itibaren inşaata ve mimarı tasarıma olan ilgimden dolayı da Mimar olmaya karar verdim. 2014 yılında girdiğim üniversite sınavının sonucunda FMV Işık Üniversitesi Mimarlık bölümünü kazanarak mesleğime bir adım daha yaklaştım. Üniversite staj programlarımı Denizli’de çeşitli mimarlık ofisi ve inşaat firmalarında tamamlayarak Denizli’mizin mimarisini daha yakından inceleme fırsatları elde ettim. 2018 yılında Mimarlık bölümümü başarılı ile tamamlayarak Çivril’imize hizmet etmek için geri döndüm.”

  • ÇİVRİL’İN ÖZGÜN MİMARLIK OFİSİ AÇILDI

500. üye olduğu için kendisine hediye verildiğini kaydeden Şafak; “2019 yılı, Nisan ayında Denizli Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB’a üye oldum. Mimarlar Odası Denizli Şubesi’ne kayıt olan 500. Üye olarak Mimarlar Odası Denizli şubesinin düzenlediği iftar yemeğine davet edildim ve hediyemi Denizli Merkez Efendi belediye başkanı Şeniz Doğan ve Mimarlar Odası başkanı Serdar Alayont’tan aldım. Denizli’deki 500. Mimar olmanın bana bol şans getireceğine inanıyorum.” dedi.

Çivril’de 11. Mimarlık Ofisi olarak Çivrillilere hizmet vermeye başlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şafak; “9 Aralık 2019 gününde ise Çivrilimizdeki 11. Mimarlık ofisini açarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye başladım. Açılışımıza katılan katılamayıp en iyi dileklerini ileten dostlarımıza en güzel günümüzde bizler ile birlikte oldukları için çok teşekkür ederim.” dedi.

Yapacağı işlerle Çivril’de fark yaratacağını ifade eden Şafak; “Bir mimar olarak yapılarımda sanat ve yaratıcılığı ön plana çıkaracağım. Yüksek farkındalık ve görev bilincine sahip olup mimarlık alanındaki yeniliklerin takipçisi olacağım. İyi bir gözlemci, çevresini inceleyen, sorgulayan, yorumlayan ve aynı zamanda şehrin ölçek algısına uygun çeşitli çözümler üreten bir mimar olarak çalışacağım. Çivrilimizin mimari yapısını geliştirmek ve vatandaşlarımızın isteklerini bu mimari ölçüde karşılayabilmek için elimden geleni yapacağım.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açılışın ardından ofiste yaptığı iş ve Çivril’e kazandıracağı yeni mimari ürünler hakkında bilgiler veren Mimar Özgün Şafak misafirlerin tebriklerini kabul etti.

Editör: Haber Merkezi