Maddi imkansızlıklarlardan dolayı okuma imkânı bulamayan Kadir Kameroğlu, Çivril’e okul ihtiyacı duyulması durumunda okul yapabileceğini her fırsatta dile getirmiştir ve 8 Okul, Sağlık Ocağı, Cami yaptırmış ve Çivril Endüstri Meslek Lisesi, Irgıllı İlköğretim Okulu, Huzurevi yapımı, diğer hayırseverlerin Çivril’e hizmet yapmaları için yönlendirmesi ve Çivril Devlet hastanesinin çağa uygun hale gelmesi için maddi ve manevi önderlik yapmıştır.

Hatta bir konuşmasında hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu; ” Bütün zamanımı memleketime vatanıma ne türlü yardım yapabilirim diye düşünerek geçiririm. Çivril’den telefonlar gelir. Doktor yoktur, bildiğim bürokratlarla temas ederim. Öğretmen eksikliği vardır, ilgili yerlerle temas ederim. Mutluluklar paylaştıkça artar; acılar paylaştıkça azalır. Bu hizmetleri yaparken adeta okuyamamanın hıncını çıkartıyorum. Okuyamadım, paramız yoktu. Kalem vardı, defterimiz yoktu. Devlete resmi müracaatım var. ‘Çivril’de hangi eğitim yönünde ihtiyaç olduğu takdirde acilen tarafımdan yapılacaktır’ diye valiliğe dilekçem var. Topraklarıma borcum var, içtiğim sulara borcum var. İnsanlara borcum var. Türkiye’me Çivril’e güzel hizmetler yapmak sevdasındayım. Benim derdim bunlar, gerisi hikaye. Hiç vergiden düşmeden hiç kredi almadan, hiçbir devlet ihalesine girmeden, şahitlik dâhil hiçbir mahkemeye gitmeden, Devlet Üstün Hizmet Madalyası aldım. Kendi doğup büyüdüğüm topraklara borcum vardı. Borcumu ödediğimi zannediyorum.”şeklinde konuşmuştu.

30 Kasım 2016’da aramızdan ayrılan değerli hayırsever işadamı aynı zamanda da Çivril’in Altın Dedesi Kadir Kameroğlu’nu üçüncü ölüm yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Editör: Haber Merkezi