Çivril’de üretilen ve soğuk hava depolarına konulan elmalar, yurt içi ve yurt dışından alıcı buldu. Başta Rusya olmak üzere orta Doğu ülkelerine de elma ihracatı yapılıyor.

Çivril’den Rusya’ya elma ihracatı başladı

S.S Emirhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Muharrem Işık, Genç Çivril gazetesine yaptığı açıklamada, kooperatif bünyesinde yapılan tasnifleme ve paketleme çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını bildirdi.

“Elma ihracatı geçmiş yıla oranla artış gösterdi”

Çivril’den Rusya’ya elma ihracatı başladı

Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Muharrem Işık, bu yıl geçen yıla oranla ihracatta artış olduğunu belirterek; “Elmanın rekoltesi 50 bin tondur. Geçmiş yıllarda 400 ton iken bu yıl elma ihracatında artış söz konusudur. Üreticilerimiz elma ihracatının başlamasına sevindi. Soğuk hava depolarındaki elmalar yıkanıp, fırçalanıp kurulanıp boy boy renklerine göre ayrımı yapıldıktan sonra ihraç ediliyor” şeklinde konuştu.

Başkan Işık ilk etapta Rusya’ya üç tır sofralık elma gönderdiklerini vurgulayarak; “Elma bu yıl çiftçinin yüzünü güldürecek. Çivril elmasının aroması, sertliği, kalitesi, tadı hiçbir bölgede bulunamayacak oranda olup elmamızdan memnun olmayacak müşteri yoktur diyebilirim“ dedi.

Çivril’den Rusya’ya elma ihracatı başladı

“Yağış olmadığı için çürük oranı fazla”

Çürük oranının yüzde 30 olduğunu belirten ışık, ” Yağış olmadığı için elma sap tutmadı. O yüzden döküm fazla. Bu elmalar sofralık elma olarak geçiyor. Iskartaya ayrılan elmalar şampuan gibi temizlik ürünlerinde kullanıyor. Ayrıca günlük 10 ton elma paketleme işini yapıyoruz. 25 kişilik işçi kapasitemiz mevcuttur” ifadelerini kullandı.

Çivril’den Rusya’ya elma ihracatı başladı

Çivril’den Rusya’ya elma ihracatı başladı

Editör: Haber Merkezi