Pamukkale Üniversitesi Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

ÇİVRİL YENİ MEZUNLARINI VERDİ

Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni MYO Konferans salonunda gerçekleşti. Mezun olacak olan 223 öğrenci, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

ÇİVRİL YENİ MEZUNLARINI VERDİ

MYO Konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sami Gökhan Özkal, Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dündar Kök, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Çivril Yurt Müdürü Mehmet Kırboğa, Çivril Halk Eğitim Müdürü Ramazan Eroğlu ile akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Dündar Kök’ün açılış konuşmalarıyla devam etti. Kök:”27 yıllık üniversitenin kurulu 17 MYO arasında üniversiteyle yaşıt olması bakımından köklü sayılabilecek bir tarihe sahip yüksekokulumuzun 23. Dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşadığımız bugün aramızda bulunmanızdan büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Ne var ki sevincimiz bugün buruk. 23 Mayıs 2019 ‘da meydana gelen elim kaza neticesinde değerli öğrencimiz Ebru Durak ve Halit Atabay’ın aramızdan ayrılışı bizleri ziyadesiyle bizi üzmüştür. Bu yüzden mezuniyet törenimizi planlanandan daha sade olacağı bilgisini anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum. Öğrencilerimize tekrar Allahtan rahmet kederi ailesi, arkadaşlarına ve bizlere tekrar sabırlar niyaz ediyorum.

Yüksekokulumuz aktif 10 programlı 17 akademik personelli 1080 kayıtlı öğrencisi ve bu dönem 223 mezun sayısı ile bir eğitim- öğretim dönemini daha başarılı bir şekilde tamamlamış durumdayız. Buradan mezun olan öğrencilerimizin gelecekte başarılı iş insanı olacağı yönünde güvenimiz tamdır. Çünkü sadece akademik değil, insani değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmenin görevlerimiz arasında olduğunu bütün kurum personeli olarak farkındayız. Mezunlara inancımız tamdır. İyi bir uygulamacı ve tekniker olma yolunun cesaret, cömertlik, dostluk, dayanışma, adalet nezaketten geçtiğinin farkındalar. Mezun olan öğrencilerimiz bu değerleri iş hayatına taşıyacak dirayettedir. Onları bütün varlığımızla destekliyoruz. Çünkü issiz bir fakülte mezunu olmaktansa kendine güvenen, çalışkan, gelişme ve sürekli eğitime açık zihni berrak bir tekniker olmanın daha değerli olduğunu bilincindeler. Onlardan eminiz. Huzurlarınızda bütün bu inancın, beklentilerin tek şartın kararlılık, azim sabır ve yüksek bir adanmışlık duygusuna bağılı olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.

Mezun olan öğrencilerimizi huzurlarınızda tekrar ayrı ayrı kutluyor, bundan sonraki hayatlarının sağlık, başarı ve huzur içinde geçmesini diliyorum.”dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerine PAÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sami Gökhan Özkal, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Çivril Yurt Müdürü Mehmet Kırboğa, Çivril Halk Eğitim Müdürü Ramazan Eroğlu verdi.

Konuşmaların ardından Üniversiteden derece ile mezun olacak öğrencilere diploma ve plaketleri takdim edildi. Tören, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutlamasıyla devam etti. Mezun olan öğrenciler aileleriyle birlikte fotoğraf çekilerek tören sona erdi. Tören sonunda öğrencilere ve katılan misafirler Çivril Belediyesi tarafından verilen iftar yemeği ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi