Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıl dönümü dolayısıyla 25 Ekim Cuma günü Şelale Restaurantta Cumhuriyet Balosu programı gerçekleşti. Baloya Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Derneği Çivril Başkanı İsmail Kaplan yaptı.

ÇİVRİL ADD CUMHURİYET BALOSU

Cumhuriyet Balosun etkinliğinde emeği geçen herkese ve eski şube başkanlarına, yönetim kuruluna teşekkür eden Atatürkçü Düşünce Derneği Çivril Başkanı İsmail Kaplan yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Atamızın Samsun’a çıkışının 100. yılı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılı ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin kuruluşunun da 30. Yılı olan bugün Cumhuriyet balosunu hoş geldiniz.

Dünyada hiçbir zaman ve hiçbir şekilde kurulmayan ve hiçbir yerde kurulmayan yepyeni devlet idaresi kuruldu. 96 yıl önce. Bu yönetim, bu idare kanla gözyaşı ile yoklukla, yoksullukla, fakirlikle bitkin duruma düşen millet o sırada bir umut ışığı gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk bu yepyeni Cumhuriyetin temellerine atmak üzere İstanbul’dan Samsun’a hareket etmiştir.

‘Geldikleri gibi giderler’ diyebilmek bir cumhuriyettir.

‘Ya İstiklal, Ya Ölümdür’ diyebilmektir cumhuriyet.

Tek adamlık değil parlamenter rejimi kurmaktır Cumhuriyet.

‘Benim naçiz vücudum bir gün kara toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır! diyebilmektir Cumhuriyet.

İlk defa İzmir’de iktisat kongresi toplayabilmektir Cumhuriyet.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyebilmektir Cumhuriyet.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verebilmektir Cumhuriyet.

‘Hattı müdafaa yoktur sattı müdafaa vardır’ diyebilmektir Cumhuriyet.

Demokratik, laik, sosyal hukuk devletini anayasaya güvence olarak yazdırmaktır Cumhuriyet.

Kimsesizlerin kimsesi diyebilmektir cumhuriyet.

Servi imzalamak değil Lozanı yapmaktır Cumhuriyet.

Kuvayı Milliye, Köy Enstitüleri diyebilmektir Cumhuriyet.

Şeker Fabrikaları, demir çelik fabrikaları, Sümerbankları, uçak fabrikalarını kurabilmektir Cumhuriyet.

Kul olmaktan millet olmaya yükselmektir.

Benim iki eserimden biridir diyebilmektir Cumhuriyet.

Atatürk’ün bir sözünü sizlere hatırlatmak isterim. “Bu cumhuriyeti biz kurduk, biz yaşatacağız.”diyebilmektir Cumhuriyet.”

SARAY REJİMİNİ DURDURACAĞIZ

Gecede Milletvekili Özkan Yalım’da kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, gençlerin buradan olmasından ayrıca mutlu olduğunu dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım ; “Atatürk’ümüz ilk önce Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bizim geleceğimiz gençlerin elinde, bizim geleceğimiz çocukların elinde. Bugün ne kazanırsanız kazanın doğru bir çocuk, gençlik yetiştirmediğiniz sürece bir bakmışsınız ki hepsi elinizden uçup gidiyor. Ülkede aynı şekilde. Ülkede doğru bilinçli, gerçekten ülkesini seven, vatanını milletini seven gençlik yetiştirmedikten sonra hiçbir anlamı yok. İlk önce ülkemizde gençlerimize sahip çıkacağız. Öncelikle okuttuğumuz okullar, gönderdiğimiz yurtlar devletin kontrolünde olacak. Biz bunun takipçisi olacağız. Biz parlamentoda sizler için varız. Sizlerin geleceği için varız. Üç dönemdir milletvekilliği yapıyorum. İlk defa bu dönem pasif bir hale geldik. Neden? Sizlerin geleceği 2018 Haziran’ından bu yana bir kişinin dudakları arasında olduğundan dolayı maalesef sizleri parlamentoda sizleri doğru düzgün temsil edemiyoruz. Bunun suçlusu o sandıkta çok az bir oy farkı ile kaybettiğimiz o vatandaşların yanlış oy vermesinden ileri geldi. İnanıyoruz ki bir sonraki seçimlerde bunu değiştireceğiz ve sisteme sizin gibi Atatürk ilkelerine bağlı aydın insanlar sayesinde parlamenter sisteme geri döneceğiz. Bu iş hepimize düşüyor. Bir elin nesi var iki elin çok sesi var.

Üreten Türkiye’yi geri getirmek zorundayız. Kendi kendini besleyen, üreten bir Türkiye haline gelmek için. Ayakta kalıp dimdik durup kimseye muhtaç kalmamak için ilk seçimlerde bu saray rejimini durduracağız. Çocuklarımızın daha güzel günler görmesi dileğiyle Cumhuriyet Bayramınız kutluyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi