Çivril Yörükler ve Türkmenler Derneğinin düzenlemiş olduğu. 1. Çivril Yörük Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Bayraktepe Mesirelik alanda gerçekleşti.

  • ÇİVRİL 1. YÖRÜK ŞENLİĞİ

AKP Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Çivril İlçe Başkanı Mehmet Kale’nin de aralarında bulunduğu bir çok davetli ve Türkiye’nin birçok yerinden gelen Yörükler katıldı.

ÇİVRİL 1. YÖRÜK ŞENLİĞİ

Yörük Türkmen geleneklerinin yaşatılmasını amaçladıklarını belirten Çivril Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Uğur Demir yaptığı konuşmasında; “Biz Yörük kültürümüzün gelenek ve göreneklerini geleceğe taşımayı çok önemsiyoruz. İlkini yaptığımız bu şenliğin heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Türkmen sanatçılarımızla birlikte Yörük göçü, cirit müsabakaları ve halk oyunlarımızla geçmişten günümüze kültürümüzü yaşatmaya çalıştık. Bu amaçla şahsım ve üyelerimiz adına bu günde bizi yalnız bırakmayan halkımıza çok teşekkür ederim. Tarihimize, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak hemşerilerimizle birlikte her yıl bu şenliği yaşatmaya devam edeceğiz. İlginiz ve desteğinizden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

  • ÇİVRİL 1. YÖRÜK ŞENLİĞİ

Şenlikte konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “Şenliği biz ilk kez düzenliyoruz inşallah birimiz bin olur, senlik şölene dönüşür dileğimiz temennimiz bu. Gelen misafirlerime diyorum ki mutlaka Işıklı Gölüne gidin, o nilüferler içersinde bir gezin, fotoğraflar çekin. Gümüşsu da Şelalemiz, Tokalı Kanyonumuz var, Akdağ da Sığır Kuyruğu Yaylamız var, Sandıklı sınırlarımız da Koca Yaylamız, Hacikadirler yaylamız var. Böyle güzel bir memlekette sizleri misafir etmekten onur ve gurur duyuyorum. Bu ziyaretin sıklaşmasını istiyorum. Sizleri ağırlamak misafir etmek istiyorum. Sizler de memleketinize döndüğünüzde Çivril’i anlatmanızı istiyorum. Bizim çok tarihi derinliklere dayalı bir geçmişimiz var. Bin yıllık yürüyüşün noktalandığı topraklar burası. 1071 Malazgirt Savaşı ile başlayan, Miryokefalon Savaşı ile devam edip, kurtuluş savaşı ile sonlanan. 30 Ağustos Çivril’in kurtuluş yıldönümü. Biz vatanını, milletini, devletini seven insanların yaşadığı topraklardayız. Bu kutlu yürüyüş inşallah devam edecek. Topraklarımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” Dedi.

  • ÇİVRİL 1. YÖRÜK ŞENLİĞİ

AKP Denizli Milletvekili Cahit Özkan şenlikte yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Töremizi, örfümüzü, âdetimizi yaşamak ve genç kuşaklara yaşatmak için burada bugün bu şenliğimizi yaşatan Dernek Başkanımız Uğur Demir kardeşimize ve himayelerinde gerçekleştirmiş olduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolana, Çivril’imizin çiçeği burnunda belediye başkanı Niyazi Vural kardeşimize ve tabii ki sizler olmasaydınız bu şenliği yaşayamazdık. Kıymetli hemşerilerimize, aziz Yörüklerimize ve misafirlerimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum.

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ne güzel söylemiş; Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Bakın şu arkamda gördüğünüz Çivril’imizi göğü mavi arkası yeşil cennet vatanımızı görüyorsunuz. Bu topraklar Yörüklerin ata yurdudur. Bin yılı aşkın zamandan beri Anadolu’ya Türkiye ismi bu kutlu coğrafyada verilmiştir.

  • ÇİVRİL 1. YÖRÜK ŞENLİĞİ

Buraya gelmiş bütün Yörük seven misafirlerimiz, hemşerilerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz toyumuz, derneğimiz, şölenimiz hayırlı mübarek ola. Allah yar ve yardımcımız ola. Allah’a emanet olun kalın sağlıcakla.”

Sabah erken saatlerde başlayan etkinlik yemeklerin ikram edilmesi ve yöresel oyunların oynanması ile devam etti. Gün boyu devam programa katılımın oldukça yoğun olması dikkatlerden kaçmadı. Kız istemesinden davul zurna eşliğinde gelinin ata bindirilmesine kadar bir çok eski geleneğin canlandırıldı şenlik söylenen türküler ve oynanan halkoyunları ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi