Cumhuriyet Halk partisi Çivril örgütü kadınlar gününü kutladı.

Parti binasında düzenlenen program ile kadınlar gününü kutlayan CHP Çivril ilçe örgütü “Her kadın emekçidir” vurgusu yaptı.

Kadın Kolları başkanı Gönül Emre ve yönetim kurulu üyeleri, basın açıklamasının ardından kadın üyelere çiçek vererek günlerini kutladı. CHP Çivril Kadın Kolları başkanı Gönül Emre yaptığı açıklamada, “takvimler 8 Mart 1857’yi gösterdiğinde New York’ta 40 bin dokuma işçisi kadın eşit işe eşit ücret ve insanca çalışma koşulları talebiyle grev başlattı.

İşverenin işçileri fabrikaya kilitlemesinin ardından çıkan yangında, 129 kız kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu ölümler bir son değil, başlangıç oldu. Kadınların haklı direnişi tarihe geçti. Bu mücadele asla unutulmadı. 1910 yılında, 8 Mart tarihi, yangında yaşamını yitiren işçi kadınların anısına, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak ilan edildi. Bugün, insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesi verirken yitirdiğimiz bu kız kardeşlerimizi anma günüdür.

Bizlerde parti binamızda bir araya gelerek emekçi arkadaşlarımızla bu onurlu mücadeleyi kutladık. Her Kadın Emekçidir, evinde emekçidir, tarlada emekçidir, işinde emekçidir. Kadının emeğinin sömürülmediği, her kadının özgürce yaşadığı güzel günlerde 8 Martları bayram havasında kutlamak için eşit hak eşit iş mücadelemiz devam edecek” dedi.

Parti binasında yapılan basın açıklamasının ardından başkan ve kadın kolları üyeleri Deprem bölgesinden Çivril’e gelen aileleri ziyaret ederek ailedeki kadınların günlerini kutladı.

Editör: Haber Merkezi