2024 yılını geçen yıllara göre kıyaslayan Sarraflar Çarşısı’nda kuyumcu olan esnafı Halit Özer, Sarraflar Çarşısı içinde olanlarla dışarda satış yapan kuyumcular arasında biraz daha fark var onların sirkülasyonları biraz daha fazla. Geçmiş yıllardaki gibi satış yok ama hediye alma işini son güne bırakıp gelenler oluyor” dedi.

Muhtardan Denizlililere Davet Var Muhtardan Denizlililere Davet Var

İnsanlar Altını Yatırım Aracı Olarak Görüyor

 Sevgililer Günü için kolye, tek taş, baget kolye daha çok tercih edildiğini söyleyen kuyumcu Özer, “Çiftlerin alım gücüne uygun ürünlerin en düşük 2 bin TL’den başlıyor. Onun dışın da insanlar hep yatırımlık altın almayı tercih ediyor yani ziynet grubunu tercih ediyor. Satarken bunda kaybımız ne olur diye soruyorlar. Bu tarz şeyleri zevk ve beğeni için almak lazım yatırım için değil her zevkinde bir bedeli var. Ayakkabı alırken 5 bin liralık ayakkabının geri dönüşümü sorulmuyor” şeklinde konuştu. 

Bu 14 Şubat’ta Çiftler Ya Altına Ya Sevgilisine Yatırım Yapacak

Tesbih Ve Gümüşe Yönelim Var

Sarraflar Çarşısı’nda kuyumculuk yapan Sabiha Erçelik ise altının yanı sıra gümüş ve tesbihe de ilgilin büyük olduğunu söyledi. Bazı müşterilerin alım gücü kaynaklı altın almadığını bazılarının ise geçmişte altın aldığı için başka hediyelere yöneldiğini, gençlerin biraz daha çok tercih ettiğini söyleyen Erçelik, “Bayanların tercihi genelde tesbih oluyor. Biz tesbih satışı da yapıyoruz önceden ayırtmış olanlar bile var. Tesbih fiyatları kalitesine göre değişiyor 700 TL’den başlayıp 3 bin lira arası ve üstü olarak devam ediyor. Gümüş için en düşük fiyatımız ise 500 TL’den başlıyor” şeklinde konuştu. 

Bu 14 Şubat’ta Çiftler Ya Altına Ya Sevgilisine Yatırım Yapacak

Editör: Haber Merkezi