Bisiklet kullanımının yoğun olduğu Çivril’de bisiklet yolunun olmaması bisiklet kullananları ve sürücüleri zor durumda bırakıyor.

Her evde en az iki bisikletin olduğu Çivril’de, bisiklet yolu olmaması “bisikletimiz var ama yolumuz yok” dedirtti.

Nüfusuna göre en fazla bisiklet kullanılan şehirler arasında yer alan Çivril’de bisiklet yolu olmaması ilginç bir tezat ortaya çıkartıyor. Günlük işlerinde bisiklet kullanmaya alışkın olan Çivrilliler araç trafiğinin olduğu yollarda bisiklet kullanmak zorunda kalıyor. Yol ve bulvarlar yapılırken bisiklet yolu planlaması yapılmadığını ifade eden İYİ Parti Çivril Belediye Meclis üyesi Elvan Çakmakçı “yediden yetmişe herkesin bisiklet kullandığı Çivril’de bisiklet yolu yok” diyerek plansızlığa ve bilgisizliğe tepki gösterdi.

BİSİKLETİN BAŞKENTİNDE BİSİKLET YOLU YOK

Çivril’de kadın erken, çocuk yaşlı herkesin yaz kış bisikleti kullandığını belirten Çakmakçı “bisiklet festivali düzenlemek, elma festivalinde bisiklet yarışmaları yapmak işin şov ve gösteri kısmı. İdare, şehrin yol ve güzergahlarında çalışma yaparken bisiklet kullanıcılarına alan bırakmıyor. Yolun tamamı araç trafiğine ayrılıyor. Bisikletliler için bir düzenleme planlama maalesef yok. Dolayısıyla bu kadar çok bisiklet kullanılan şehirde araç yollarında bisikletle gitmek zorunda kalan öğrenciler yaşlılar oluyor. Bu durum hem araç sürücülerini hem de bisiklet kullananları zor durumda bırakıyor. Çivril’de kar yağdığında bile bisiklet kullanılıyor. Yetmiş yaşında insanlar ulaşımlarını bisikletle sağlıyor. Öğrenciler okullarına bisikletle gelip giriyor. Bisiklet yolu Çivril’in en temel ihtiyaçlarından biridir” dedi.

Baklan gibi dağlık ilçelerde bile bisiklet yolu olduğuna dikkat çeken Elvan Çakmakçı “modern şehirlerde yaya ve bisiklet sürücüleri için özel bölümler ayrılıyor. Şehirler trafikteki tüm paydaşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanıyor. En yakımızda Baklan ilçemizde bile kilometrelerce bisiklet yolu var. Baklan’ın toplam nüfusundan fazla bisiklet kullanıcısının olduğu Çivril’de ise bir metre bisiklet yolu yok” diyerek tepki gösterdi.

Yeni Yapılan Yollar ve Bulvarlarda Bisiklet yolu Yapılmalı

Hükümet ve Uşak caddesi yapılırken bu ihtiyacın göz ardı edildiğini belirten Elvan Çakmakçı “geçen yıllarda Çivril’de çok büyük bir yol çalışması yapıldı. Bu çalışma esnasında bisiklet yolu düşünülmedi ve bugün bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Yeni yapılacak cadde sokak ve yerleşim alanlarına mutlaka bisiklet yolu yapılmalı. Çivril bir bisiklet kenti” dedi.

Editör: Haber Merkezi