Çivril Belediyesi geleneksel Ramazan çadırını altı mahallede kurdu.

Ramazan ayının ilk günü altı mahallede kurulan geleneksel Çivril Belediyesi Ramazan Çadırlarında yüzlerce Çivrilli birlikte iftar yaptı.

Her Ramazan ayında kurulan gönül sofraları bu yılda kuruldu. Çivril Kaymakamlığı, Çivril Belediyesi, hayırseverler ve Kızılay Çivril şubesi tarafından Ramazanın ilk günü Çağlayan, Çakallar, Osmanköy, Aşağıçapak, Yukarıçapak ve Belence mahallelerinde iftar verildi. Yüzlerce mahalle sakinin birlikte iftar yaptığı programda Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural Belence mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

İftar çadırında vatandaşlarla birlikte iftar yapan ve orucunu açan Başkan Niyazi Vural burada yaptığı konuşmada Ramazan ayının paylaşmak ve birliktelik ayı olduğunu vurgulayarak “Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin. Ramazan ayımız mübarek olsun. Geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan çadırlarımızı Gönül Sofralarımızı bu yılda kurmaya karar verdik ve ilk soframızı da Belence mahallemizde kurduk. Şu an Çakallar, Çağlayan, Osmanköy, Aşağıçapak, Yukarıçapak ve burada bu sofralarımız kuruldu. Bizlere de belence mahallemizde sizlerle birlikte iftar yapmak nasip oldu. Rabbim tekrarını nasip etsin. Rabbim yüzyılın felaketi olarak yaşadığımız deprem afetinde hayatını kaybedenlere rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin, başsağlığı diliyoruz. Bizler bu afette Çivril Belediyesi olarak Kaymakamlığımız önderliğinde Kızılay şubemiz ile deprem bölgesinde bir çadır kurduk. O çadırımız şu anda hizmetlerine devam ediyor, depremzede vatandaşlarımıza yemek ikram ediyoruz. Rabbim böyle afetleri bir daha bizlere yaşatmasın dileğimiz duamız bu. Allah hepinize sağlık sıhhat versin Ramazanımız mübarek, tuttuğumuz oruçlar kabul olsun. Rabbim İnşallah ayın sonunda idrak edeceğimiz Kadir gecesiyle bizleri tertemiz bir şekilde bayrama kavuştursun. Ramazan ayı paylaşmak demek birlik olmak demek sizler bizleri her zaman gönlünüzde ağırladınız, bugün de gönlünüzü açarak aynı sofrada orucumuzu açtık” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından okunan ezan ile Gönül Sofrasında buluşanlar oruçlarını açtı. Yemek sonrası köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Niyazi Vural yaşlılardan eski Ramazan gelenekleri ve hatıralarını dinledi.

Editör: Haber Merkezi