Ocak ayı meclis toplantısında gündemin üçüncü maddesi olan belediyede çalışan tam zamanlı sözleşmeli personellerin ücretlerin belirlenmesi ve 2020 yılı için sözleşmelerinin yenilenmesi ilgili karar bütçe komisyonda toplanarak bir karara bağlandı.

Plan Bütçe Komisyonunda, Belediyenin 2020 yılı bütçe imkânları, aylık toplam personel giderleri, Denizli merkez ve diğer ilçe belediyelerinde ödenen sözleşmeli personel ücretleri, 2020 yılı için açıklanan asgari ücret tutarı, aynı unvanla çalışan memurlara ödenen maaş tutarları ve SGK ve Maliye olan borçlarında dikkate alınarak 31.12.2020 tarihine kadar geçerli olan aylık ücretleri belirlendi.

ARTMASIN AMA AYNI KALSIN

Komisyon raporunun oylanmasından önce raporla ilgili olarak söz alan meclis üyeleri rapor ve aldıkları kararlarla ilgili olarak konuştular. CHP grubu adına söz alan Grup başkan vekili Adem Güllü;”Yaptığınız kısa süreli de olsa incelemelerde bu arkadaşlarımız işe alınırlarken belediyenin ihtiyaçlarına göre sanırım zamanında alınmıştır. Sizlerde bu işin içindeydiniz. Bu ücretlerde her halde ona göre belirlenmiş. Şimdi geldiğimiz durumda ücretlerde belirli bir eksiltmeye gidiyoruz. Arttırmaya gitmiyoruz ama tam tersi durumda eksiltmeye gidiyoruz. Şimdi bu eksiltmeye giderken bu arkadaşlar aldıkları maaş ölçüsünde piyasada borçlanmalara gidip kendi geleceklerini buna göre planlamalarıyla ilgili söz konusu olduğunu düşünüyorum. Bunların hep dikkate alınıp ciddi şekilde değerlendirilmesini gerekirdi. Biz yoksa bunları indirelim mi? İndirelim. Tamam ama doğru bir şey mi yapıyoruz? Doğru bir şey yaptıysak bunu neye göre yaptık. Zamanında ihtiyaca göre mi verildi yoksa birilerinin isteği ile mi işe alındı, bu ücretler verildi. Ben burada tereddüt içinde kaldım. Bizim görüşümüz artış yapmıyorsunuz ama en azından bu sene de almış oldukları ücretin aynen ödenmesinden yana tavır koyuyoruz. İsteklerimizi grubumuz adına bu şekilde belirtiyoruz.”

  • BELEDİYE PERSONELİ ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

ŞEFİ NEDEN MÜDÜR YAPTIK

İyi Parti Meclis Üyesi Koray Eren; Şimdi burada sekiz adet ücret üzerinden komisyon çalışmış. 7 adet düşmüş bir adette aynı kalmış. O bir âdetin düşürülmemesi için özelliği nedir? Belediye kar etme amacında ufak tefek düşürülmeler yapmış. Ama şimdi Ercan Beyi şef kadrosuyla müdür yaptık. Neden şimdi şef kadrosuyla maaşını ödemiyoruz. Müdür maaşı ile Bu kadar hesap yapıyorsak madem.

BELEDİYE PERSONELİ ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

NİYAZİ VURAL NEREDEYDİ?

Bu meclisin çok şeye tanık olduğunu, zaman zaman çok şeye de itirazlarının olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Tunay Yazıcı ; “Bir tane örnek vereyim. Önceki belediye başkanımız tekniker kadrosunda aldı, tekniker maaşını ödedi ama getirdi sekreter olarak çalıştırdı. Bunlara biz tanığız, bunları biz gördük. Adem Beyinde söylediği gibi artık şimdi tasarrufa geçmeyi düşünüyorsunuz. Bu tasarrufları yaparken Niyazi Vural neredeydi.? Keşke o dönmelerde itiraz etseydiniz sayın başkanım. Hep tavandan verildi o dönem. Böyle bir belediye kadrosunda itiraz var mıydı? Yoktu. Ama siyasi amaçlardan ama başka nedenlerden dolayı. Bu sözleşmeleri bu duruma getirdiler. Bu borçlanmalar bunların da mutlaka katkısı vardır diye düşünüyorum. Bu konuda sizin de ayrıca fikirlerinizi almak istiyoruz. “ dedi.

AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATMALIYIZ

Niyazi Vural; “ Tabi geçen dönemde bir tekniker, bir teknisyen kadrosunun iptali ile ilgili bu meclis bir karar aldı. Biz de yaptığımız incelemede takı tasarım teknikeri ile tekstil baskı teknisyeni kadrosuyla iki personel alınmıştı bu personelleri n sözleşmelerini fes ettik. Tabi şuan belediyede sözleşmeli çalışan personeller gönül tavandan hatta tavanı aşarak da ücret ödemek ister. Tabi burada bir bütçe var. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Burada yapılan tasarruf hemen Çivril Belediyesini borçtan düşürecek bir tasarruf değil. Biz bunun farkındayız. Bu arkadaşların ekonomik olarak dengelerini sarsacak rakamlar değil ama muhakkak yeni bütçelerini ona göre revize etmeleri gerekir. Gönül bunu yapmak istemezdi. Çivril Belediyesinin içerisinde SGK ve vergiden kaynaklanan bir borcu var 12 milyon 569 TL’dir. Çivkent Şirketinin de 3 milyon 461TL borcu bulunmakta. Bunlar da yapılandırıldı. Aylık da rutin olarak ödememiz gereken cari 551 milyon TL bir borcumuz var. Bunun içine yapılandırma yok. Burada kadrolu çalışan bir veterinerden fazla maaş alırsa sözleşmeli personel, burada çalışma huzuru, düzeni bozulur. Şuan da belediyenin mevcut düzeni borçları durumu buraya getirmiş oldu. Maaşlarda civar belediye maaşlarına göre yeterlidir diye düşünüyoruz. Çivril halkımızın menfaatlerini gözetmekte bizim boynumuzun borcudur” dedi.

BELEDİYE PERSONELİ ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

BELEDİYEDEN YOLLUK ALMADIK

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Adem Gülü’nün; Bundan sonraki süreçte bu tür yapılan indirimlerin veya belediyeye tasarruf ettirecek, reklam giderleri gibi her konuda bu kararların verilmesini istemesinin üzerine Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ; “2019 yılında yirmiye yakın Ankara ziyaretimiz oldu. Bir kez olsun Çivril Belediyesinden yolluk almadık. Kendi imkânlarımızla gittik. Çayımızı çorbamıza içtik. Bunu da buradan Çivril kamuoyunun bilinmesini isteriz. Biz gerekli hassasiyeti gösterdiğimize inanıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sözleşmeli personelin 2020 yılına ait alacakları ücretler oylandı. Gündem maddesi komisyondan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki toplantının 3 Şubat 2020 Pazartesi günüde yapılmasına karar verilerek toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi