Meclisin açılış konuşmasında Cumhuriyet tarihinde meclisin bu kadar uzun süre ara verilmediğini ifade eden Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Uzun bir süredir ayrı kaldık. Her şeyin başının sağlık olduğunu bizler de bir kez daha görmüş ve tecrübe edinmiş olduk. Belki de Çivril Belediye Meclisi kurulduğu günden bu güne kadar bu kadar uzun süre ara vermemiştir. Milli Mücadele döneminde, işgal döneminde belki meclis toplanamamıştır ama Cumhuriyet döneminde meclisin bu kadar ara verdiğini düşünmüyorum. Yeniden bir araya geldik, bu toplantımız inşallah hayırlara vesile olur.” dedi.
Belediye meclis salonunun sosyal mesafeye uygun olmadığı için Vali Recep Yazıcıoğlu konferans salonunda yapılması yönünde karar verildiğini kaydeden Başkan Vural, pandemi süreci sona erene kadar toplantıların bu salonda gerçekleşeceğini belirtti.

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
ENCÜMEN VE KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI
Belediye encümen ve komisyonlarda görev alacak meclis üyelerinin seçimi ile başlayan toplantıda oylama yapıldı.
Gizli oylama ile seçilen encümen üyeliğine Ak Parti’den Şemsettin Kıvrak ve MHP’den Lütfi Karaman aday oldu. İki üyenin görevlendirileceği encümenlik için CHP ve İYİ Parti’den adayın çıkmadığı seçim sonucuna göre İYİ Partili ülkücülerden aldığı destekle Lütfi Karaman 16 oy, Şemsettin Kıvrak 14 oy alırken 4 tane de boş oy çıktı.
PLAN BÜTÇE KOMİSYONU
Beş tane üyenin yer aldığı Plan bütçe Komisyonunda görev alacak üyelere oy birliği ile karar verildi. Buna göre komisyonda yer alan isimler şöyle oldu:
Mehmet Çelikoğlu (AK PARTİ)
Ahmet Akkoyun ( AK PARTİ),
Kerim Doruk (MHP)
Tunay Yazıcı (CHP)
Koray Eren (İYİ PARTİ)
İMAR KOMİSYONU
İmar Komisyonunda yer alan isimler ise şu şekilde oldu:
Zeynep Merve Kutlu (AK PARTİ)
Yakup Ahmet Şahan (AK PARTİ)
Ekrem Çulha (MHP)
Semih Dere (CHP)
Elvan Çakmakçı (İYİ PARTİ)
GENEL İŞLER KOMİSYONU
Genel İşler Komisyonunda görev yapacak isimler:
Ümmü Dilek Aslan (AK PARTİ)
Mehmet Tüzün (AK PARTİ)
Lütfi Karaman (MHP)
Fatma Akkoyun (CHP)
Mustafa Turgay Arslan (İYİ PARTİ)
H: Nihat Kaplan

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Editör: Haber Merkezi