Çivril’de sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken uzmanlar önümüzdeki bir hafta boyunca vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çivril’de hafta boyunca etkili olan sağanak yağış ilçe genelinde hayatı olumsuz etkilerken, bazı bölgelerde tahribata ve hasara yol açtı. İlçe merkezinde bazı evlerin bodrum ve zemin katlarını su basarken uzmanlar yağışların bir hafta daha süreceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Meteoroloji bu hafta Pazar gününe yani seçim gününe kadar mevsim normallerinin çok üzerinde bir sağanak yağış beklediklerini duyurdu. Meteoroloji Mühendisleri, hafta boyunca yağması beklenen yağışların son 10 yılda en yüksek oranda olabileceğine dikkat çekerek birçok ili sel felaketi, ani su baskını konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, (Çanakkale hariç) Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Siirt çevreleri ve Diyarbakır ve Batman’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur ve Isparta çevreleri ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hafta başında etkili olan yağışlarda ilçe merkezinde bazı bölgelerde yollar göle dönerken bazı bahçelerinde su ile dolduğu görüldü. DESKİ ve Çivril Belediyesine su baskını şikayetleri yapılırken ekipler ani baskın ve taşkınlara karşı teyakkuz halinde olduklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi