Yaren kültür-sanat ve turizm derneğinin Çatalçeşme oda tiyatrosunda düzenlediği “Türkü –şiir “gecesinde,Ünlü bağlama ustası,Şevket İren Kızılırmak sahne aldı.

ŞEVKET BABA BÜYÜLEDİ

Kültür bakanlığı devlet sanatçısı Şevket İren Kızılırmak üç eseriyle salondakileri büyüledi.

Yarender ,in gecesine Teiaş bölge müdür yardımcısı Musa Çetler,Mühendislik fakültesi genel sekreteri Fehmi Söylev,Acıpayam Garbikaraağaç yörük türkmen derneği başkanı Alim Kafes ve yönetim kurulu üyeleri,Pamukkale yörük-türkmen derneği yönetim kurulu üyeleri,Denizlimizin güzide sanatçıları ,şairleri ve davetliler katıldı.

Gecenin sunuculuğunu ,şair-yazar Safiye Samyeli harika sunumuyla geceye damga vurdu.

Davetliler Çatalçeşme oda tiyatrosunu hıncahınç doldurdu..

Gecenin açılış konuşmasını yapan ,Yaren kültür-sanat ve turizm derneği Başkanı İskender Doğan “Tüm misafirlerimize hoş geldin diyoruz..Proğramızıza şeref verdiniz..Salonun muhteşem doluluğu bizlere çok büyü kmoral oldu..Bu şunu gösteriyor..Denizlimizde kaliteli etkinlikler yapılmalı.

Bu etkinliklerde Denizlili sanatçılar ve şair-yazarlar yer almalı.

İstanbuldan gelen sanatçılar 100- 200 milyar lira gibi parayı yarım saat içinde alıp gidiyor.Hiç bir iz de bırakmıyor.Ama Denizlimizin değerleri ,sanatçılarımız,şair-yazarlarımız,oldukça mütevazi ücretlere,hatta bedelsiz proğramlara çıkarak,Denizli halkına hizmetler veriyor.

Belediye başkanlarımıza sesleniyorum..Bu değerlerimize sahip çıkalım..

Fesitvallerde,konserlerde,etkinliklerde yer verelim.Bunların önünü açalım.

İşte Yarender bu değerlerimizin önünün açılması adına ,önemli bir misyonu üstlendi.

Denizlimiz sanatçılar,şair-yazarlar diyarıdır..Acıpayam-Çameli de her evde bir bağlama olması bunun en büyük göstergesidir”dedi

İskender Doğan devamla Yarender ‘in gecesinde ünlü sanatçıs Şevket İren Kızılırmak,Süleyman Özbay,Yatağanlı aşık Hüseyin Kocakaya,Yörükkızı Sultan Torun,Hurşit Türkay ve Mehmet Dağal sahne aldı..

Bekir Çubuk,Sebahat Şahin,Murat Eroğlu,Sevgi Tuyji,Gültekin şahin,Faruk özer,Didem Çoban,Ali Özdemir,Aysel menteş,Adem Çoban isimli şair-yazarlarımız harika eserleriyle ,dinleyicilerin gönlünde taht kurdu..

Proğram sonunda,gecede sahne alan şair-yazarlar ve sanatçılara,Dernek yönetim kurulunca plaket takdim edildi..

Editör: Haber Merkezi