Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan alış ve satışlarında hareketlilik başladı. Çivril İlçesine bağlı Sundurlu Mahallesinde hayvan üreticiliği yapan İbrahim Ünlü genccivrilgazetesi.com’a kurbanlık hayvanlarının fiyatlarını açıkladı.

Denizli’de Kadınların Emeğine ‘Görüntü Kirliği’ Dediler Denizli’de Kadınların Emeğine ‘Görüntü Kirliği’ Dediler

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan fiyatlarının hangi seviyelerde olduğun anlatan İbrahim Ünlü “Şuanda bizim kurbanlık sığırımız yok, koyunlarımız var. Geçen gün alıcı geldi, kilosuna 200 lira verdi vermedim. Geçen senenin kuzuları evde duruyor satıma hazır. Kilosunu 200 liradan satacağım 70 kiloluk bir hayvanım 14 bin lira, 75 kilo gelirse 15 bin lira, 60 kilo gelirse 12 bin lira ediyor. Büyükbaş hayvan fiyatlarının 70 ile 200 bin arasında değiştiğini duydum. Kesim işlerini biz yapmayız. Biz sadece kendi kurbanımızı keseriz” dedi.

“Fiyatı Alıcı Yüksek, Satıcı Düşük Buluyor”

Bir hayvanın kurbanlık olana kadar yediği yemin fiyatının az olmadığını ve yem fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten İbrahim Ünlü “Bu fiyatlar alıcıya yüksek geliyor ama üreticiye düşük geliyor. Bir çuval yem 600 lira oldu. Ben bu hayvanlara yem yediriyorum bu hayvanlar birkaç ayda kurbanlık olacak kadar büyümüyor. Mesela geçen yıl satmadığım erkek kuzularım var” dedi.

Editör: Kardelen Başol