Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, " CHP ile bir işbirliğimiz söz konusu olabilir" dedi. Bunun için CHP lideri Özgür Özel ile bir protokol imzalamaları gerektiğini ifade eden Özdağ, bu protokolün şartlarını açıkladı.

Özdağ, "Özel'in bu protokolde Şeyh Said'in bir vatan haini olduğunu ifade etmesini isteriz. HDP'nin terörle ilintili parti olduğu konusunda bize güvence vermesini, kendisinin de böyle düşündüğünün güvencesini vermesini isteriz. HDP ile ittifak yapmayacağının, sadece Zafer Partisi ile ittifak yapacağının güvencesini vermesini isteriz. 1924 Anayasası'nın belirlediği milli, üniter, laik devlet ilkelerine sadık olduğunu protokole yazdırmak isteriz. Bu protokolün gizli olmasını istemeyiz" diye konuştu.

Millet Partisi Genel Başkanı Denizli’de Konuştu “Gün, O Milli Mücadeleyi Yeniden Başlatma Günüdür” Millet Partisi Genel Başkanı Denizli’de Konuştu “Gün, O Milli Mücadeleyi Yeniden Başlatma Günüdür”

İYİ Parti ile ilgili konuşan Özdağ, "Ne çağrımıza ne randevu talebimize İYİ Parti Genel Merkezinden şu ana kadar bir cevap gelmedi" dedi. Özdağ, "Bizim de randevu ve işbirliği talebimiz sonsuza kadar devam etmeyecek" diye uyardı.

"CHP İle Bir İşbirliğimiz Söz Konusu Olabilir, Özgür Özel İle Bir Protokol İmzalamamız Lazım"

Özdağ, CHP ile seçim işbirliği yönündeki düşüncesinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"CHP ile bir işbirliğimiz söz konusu olabilir. Bunun için Özgür Özel ile bir protokol imzalamamız lazım. Özel'in bu protokolde Şeyh Said'in bir vatan haini olduğunu ifade etmesini isteriz. HDP'nin terörle ilintili parti olduğu konusunda bize güvence vermesini, kendisinin de böyle düşündüğünün güvencesini vermesini isteriz. HDP ile ittifak yapmayacağının, sadece Zafer Partisi ile ittifak yapacağının güvencesini vermesini isteriz. 1924 Anayasası'nın belirlediği milli, üniter, laik devlet ilkelerine sadık olduğunu protokole yazdırmak isteriz. Bu protokolün gizli olmasını istemeyiz. Teklifimizi ortaya koyduk."

Özdağ, daha sonra Trabzon Adliyesi'ne giderek, Diyarbakır'daki bir bulvara "Şeyh Said" adının verilmesiyle ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Trabzon İdare Mahkemesine dilekçe verdi.

Editör: Haber Merkezi