Yaygın olarak "Polio Paul" olarak bilinen Paul Alexander, 1952 yılının yaz ayında altı yaşındayken çocuk felci hastalığına yakalandı. Hastalığa yakalanan Paul'un boynundan altı felçli kaldı. Teksas'ta hastaneye kaldırılan Alexander, hayatının geri kalanını geçireceği metal silindirin içinde uyandı.Alexander çocuk felcinden sağ kurtulan çoğu kişi gibi demir akciğerlere yerleştirildi ve onun da uzun süre hayatta kalması beklenmiyordu.Ancak 1950'lerde çocuk felci aşısının icat edilmesinden ve hastalığın Batı dünyasında tamamen ortadan kaldırılmasından çok sonra bile Alexander silindir içinde yaşamaya devam etti.Liseden mezun oldu; Güney Metodist Üniversitesi'ne gitti. 1984 yılında Austin'deki Texas Üniversitesi'nden hukuk diploması aldı. İki yıl sonra baroya kabul edildi ve onlarca yıl avukatlık yaptı.

Denizli'de Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak (18-20 Mayıs) Denizli'de Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak (18-20 Mayıs)

Hayata Veda Etti

Organizatör Christopher Ulmer tarafından yapılan güncellemede "Demir Akciğerdeki Adam Paul Alexander dün vefat etti," ifadeleri yer aldı.Ulmer veda mesajında "Çocukken çocuk felcini atlattıktan sonra 70 yıldan fazla bir süre demir akciğerin içinde yaşadı. Bu süre zarfında Paul üniversiteye gitti, avukat oldu ve kitabı yayınlanmış bir yazar oldu. Hikâyesi çok uzaklara yayıldı ve dünyanın her yerindeki insanları olumlu bir şekilde etkiledi. Paul, hatırlanmaya devam edecek inanılmaz bir rol modeldi." ifadelerini kullandı.

Editör: Atakan Göker