Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın  izlediği görüntüler doğrultusunda kimyasal silah kullanımı hakkındaki açıklaması sebebiyle başlayan olaylarda Fincancı, 2.5 ay tutukluluk halinin devam etmesinin ardından 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasıyla tahliye edildi ve görevden alındı. Mahkemeden gelen kayyum kararına Türk Tabipleri Birliği'nin tepkisi büyük oldu. 

Bu kararı demokratik hak ihlali olarak alan Türk Tabipler Birliği, sadece kendilerine değil "seçme seçilme hakkına da yapılmış bir ihlaldir" şeklinde değerlendirildi. 

Halk sağlığını önceledikleri için pandemiden bu yana birliğin göz hapsinde olduğunu vurgulanırken Manşet 360'ın sorusu üzerine Devlet Bahçeli'nin, Türk Tabipleri Birliği'ndeki Türk ibaresinin kaldırılması hakkındaki konuşmasına da tepki gösterildi. SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer "Kendilerinden olmayan herkesin bir şekilde kapatılmasını istiyorlar bu gidişle bir tek kendileri kapatılmayacak" diyerek sitem etti.

Herhangi bir eylem ve protesto olur mu sorusuna ise "hep birlikte hareket edeceğiz gerekirse düşünülür" ifadeleri kullanıldı.

SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer

Muhabir: Kardelen Başol

Kameraman: A. Atakan Göker

Denizli 19 Mayıs’a Hazırlanıyor! Denizli 19 Mayıs’a Hazırlanıyor!
Editör: Haber Merkezi