Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın raporuna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinin geçen yıla göre yaklaşık 3 kat artması üzerine tasarruf önlemleri konuşulmaya başladı. Bu doğrultuda, ekonomik olmayan hatlarda servislerin kaldırılması ve çalışanlara toplu taşıma kartı verilmesi planlanıyor.

Servisler Kaldiriliyor Toplu Tasima Karti Geliyor

"Önemli Bir Yük"

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri geçen yıla göre yaklaşık 3 kat artış göstererek 998,6 milyon liraya ulaştı. Bu durumun kamu bütçesinde oluşturduğu yüke önlem alınması gündeme geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Ocak'ta 141,7 milyon, Şubat'ta 379,6 ve Mart'ta 477,3 milyon olmak üzere 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri toplam 998,6 milyon lira oldu.

 Servisler Kaldiriliyor Toplu Tasima Karti Geliyor2

Ev Sahibi Kiracıyı İcraya Verirse Kiracı Ne Yapmalı? Ev Sahibi Kiracıyı İcraya Verirse Kiracı Ne Yapmalı?

2023 Genelgesinde de Yer Almıştı

Haziran 2023'te Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek göreve başlar başlamaz kamu kurumlarına tasarruf genelgesi göndermişti. Genelgede 2021'de Erdoğan tarafından çıkartılan genelge hatırlatılarak, "Kamu kuruluşları personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda genelgede belirlenen kurallara uymakla yükümlüdür" ifadesi yer almıştı.  

Editör: Ali İhsan Sivrikaya