Denizli'nin Sarayköy ilçesinde jeotermal tesiste çıkan patlama sonucunda çevredeki vatandaşlar tedirgin bir şekilde beklerken, patlamanın kaynağında merak edilenleri yetkililere sormuştuk.  

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde özel bir şirket tarafından yapılan yeraltı sıcak su arama faaliyetleri kapsamında çalışmalar devam ederken gaz patlaması yaşanmıştı. Yaşanan olay da ölen ya da yaralanan olmasa da Sarayköylü vatandaşlar ses ve gürültü sebebiyle durumdan şikayetçi oldu. Halen devam eden patlamayla ilgili Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya ve Şirket Sahibi Halil Pekdemir olayın en kısa sürede çözüme kavuşacağını söyleyerek vatandaşlardan rahatsızlık sebebiyle özür dilemişti.  

Şehir ismi verdi: Deprem uzmanı 6.5 depreme hazır olun dedi Şehir ismi verdi: Deprem uzmanı 6.5 depreme hazır olun dedi

Olayla ilgili Denizli Sivil Toplum örgütleri ise harekete geçti. Büyük Menderes İnisiyatifi başta olmak üzere Halk sağlığı açısından Denizli Tabipler Odası, Mühendislik çalışmaları açısından Denizli TMMOB ve Hukuksal Açıdan Denizli Barosu olayı mercek altına aldı.  

Büyük Menderes İnisiyatifi öncülüğünde Denizli TMMOB, Denizli Tabip Odası, Denizli Barosu, KEŞK Şubeler Platformu, Denizli Kadın Platformu, 29 Ekim Kadın Platformu, DİSK Emekli Sen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tüm Emekli Sen, Veli Der ve Sarayköylü vatandaşlar seslerini ve şikayetlerinin kamuoyunda yer bulabilmesi için basın açıklaması yapacak. Sarayköy Gerali’de meydana gelen jeotermal patlamayla ilgili bugün saat 18.30’da Candoğan parkında gerçekleşecek.  

Sarayköy

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli