Çivril’in doğal mesire alanlarından Pınarınbaşı mesireliğinde düzenleme çalışmaları başladı.

Çivril’in en güzel ve ilgi çeken mesire alanlarının başında gelen Gürpınar Pınarınbaşı mesireliği, Çivril Belediyesinin başlattığı çalışmalar ile yeniden düzenleniyor.

Çivril Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan düzenleme ve rekreasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Gürpınar mahallesinde bulunan mesire alanının yapılan çalışmaların tamamlanması ile yeniden kullanıma açılacağı belirtildi. Bölge halkının ve Çivrillilerin yaz mevsimlerinde tercih ettikleri Gürpınar mesireliğinde başlayan çalışmalar devam ediyor.

Daha önce bölgede yapılan çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından bölgeye adını veren su kaynağında zemin temizliği çalışmaları yapılmıştı. Suyun toplandığı havuzun zeminindeki kaçak ve çatlakların da tamir edilmesiyle yeniden su tutmaya başlayan Pınarınbaşı mesireliği eski günlerine kavuşmak için gün sayıyor.

Denizli’de Buse Demirkıran’ın Cenazesine Katılan Tutuklu Babanın Feryadı Yürek Burktu! Denizli’de Buse Demirkıran’ın Cenazesine Katılan Tutuklu Babanın Feryadı Yürek Burktu!

Çalışmalar ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede Gürpınar Pınarınbaşı mesire alanının 2024 yılı yaz sezona yetişmesi için çaba sarf edildiği belirtilerek “ilçemizin en önemli su kaynağı ve dinlence alanlarının başında gelen Gürpınar Pınarınbaşı mesire alanında başlatılan çalışmalarda sona gelindi. İki yıl süren çevre düzenlemesi ve su kaynağının temizlenmesi çalışmalarının tamamlanmasından sonra alan yeniden düzenlenerek önümüzdeki yaz sezonunda Çivrillilerin kullanımına açılacaktır” ifadelerine yer verildi.

PINARINBAŞI ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR

Editör: Haber Merkezi