İnsana dokunan hizmetleriyle gönül belediyeciliğindeki farkını ortaya koyan Çivril Belediyesi, ilçe merkezinde 30 yıldır hizmet gitmeyen mahalle ve sokaklarda yaptığı taş döşeme parke yol çalışması ile temel belediyecilik hizmetlerini yürütürken, ürettiği buğdaydan elde ettiği tohumları üreticilere, unları da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Gönül Belediyeciliği kapsamında da çalışmalarını sürdüren Çivril Belediyesi, Belediye bünyesindeki Sevgi Eli birimi ile yardıma muhtaç, kimsesiz ve dar gelirli vatandaşlara yönelik gıda ve kıyafet yardımlarına ara vermeden devam ediyor.

Çivril’de 19 Mayıs Seferberliği Çivril’de 19 Mayıs Seferberliği

Çivril’de hizmet belediyeciliği ile gönül belediyeciliği hizmetlerini birleştirerek ‘insan odaklı’ projelerin daha geniş kesimlere ulaşmasını sağlayan Belediye Başkanı Niyazi Vural, “klasik belediyecilik anlayışına sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerini ekledik ve belediyeciliğe yeni bir boyut kazandırdık. Denizli’nin tarım ve turizm merkezi konumundaki Çivril’imizi ekip arkadaşlarımızla birlikte marka kent yapma yolunda bir adım daha attık” dedi.

 

Sevgi Eli ve Kızılay ile Gönüller yaptık

Sevgi Eli ve Kızılay işbirliği ile yüzlerce aileye ulaştıklarını belirten başkan Vural “ilçe merkezi ve mahallelerimizde parke taş ve asfalt çalışmalarımız, bununla birlikte doğalgaz çalışmalarında bozulan yollarımızın onarımı ve özellikle 30 Ağustos caddemizde yağmur suyu hat döşemesi işi devam ediyor. Bununla birlikte ilçemizde yaşayan ve çeşitli sebeplerden yardıma ihtiyaç duyan birey ve ailelerimize Sevgi Eli birimimiz aracılığıyla kıyafet, gıda ev eşyası yardımı yaparken, Kızılay Çivril Şubesi ile birlikte evinde yanlış yaşayan ve kimsesi olmayan vatandaşlarımıza günde iki öğün sıcak yemek desteği sağladık” dedi.

Sevgi Eli Biriminin son 10 yılda binlerce kişiyi mutluluğuna ortak olduğunu belirten Başkan Niyazi Vural “Sevgi Eli Birimimiz Denizli Büyükşehir Belediyemizin koordinesinde ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda, kıyafet ve ev eşyası yaparak binlerce mutluluğa ortak oldu. Hayırseverler tarafından Sevgi Eli ’ne bağışlanan kıyafet ve ev eşyaları gerekli bakım ve temizlikleri yapıldıktan ve kullanılabilir hale geldikten sonra ihtiyaç sahiplerimize teslim ediliyor. Aynı şekilde hayırseverler tarafından bağışlanan gıdalarda SYDV’den alınan bilgiler doğrultusunda ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerimize düzenli bir şekilde dağıtılıyor” dedi. 

Editör: Haber Merkezi