16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı için vatandaş kurbanlık araştırmalarına başladı.  Merak edilen kurbanlık fiyatları da belli oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kurban kesim bedellerini açıkladı. Açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu yıl için vekâletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Kurban Kesmekle Kimler Yükümlüdür?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, yetişkinlik çağına girmiş, temel ihtiyaçları ve borçlarından başka nisap miktarı mala sahip olup seferi olmayan her Müslümanın yerine getirmekle yükümlü olduğu malî bir ibadettir.

Denizli’de Ne Kadar Emekli Var? Kaç Emekli Yardımdan Yararlanacak? Denizli’de Ne Kadar Emekli Var? Kaç Emekli Yardımdan Yararlanacak?

Kurban Kesim Zamanı Ne Zaman Başlar Ne Zaman Biter?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîler'e göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğinânî, el-Hidâye, 7/154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise bayramın 4. günü gün batana kadar kurban kesilebilir (Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, 4/383; İbn Rüşd, Bidâyetü'l-müctehid, 1/436).

Editör: Atakan Göker