Haber / Durmuş Özke 

Mayıs 2022 tarihinden bu yana ilk defa bu seviyelere ulaşan Bitcoin, piyasa değeri olarak 1,5 trilyon doları geçti. Bir Bitcoin'in değeri ise 42 bin doların üzerinde. Panik alımları, Spot Bitcoin ETF beklentisi ve düşük faiz oranlarının, bu yükselişe sebep olduğu analizleri gerçekleştirildi. Piyasa değerine göre en büyük kripto varlığı Bitcoin, Kasım ayının büyük bir bölümünde fiyatları sınırlayan 38 bin dolar seviyesindeki önemli direnci kırdıktan sonra 42 bin doların üzerinde 19 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. TradingView'in paylaştığı verilere göre, Bitcoin'in yükselişi, Terra çöküşünden bu yana ilk kez toplam piyasa değerini 1,5 trilyon dolara çıkardığı açıklandı.

Kriptoda Boğa Sezonu Mu Geliyor? Bitcoin Yükselişte

Yükseliş Nedeni Belli

Bitcoin'in yükselişinde hâlâ ABD'de bir Spot Bitcoin Borsa yatırım Fonu (ETF) beklentisi hakim olurken, bir yandan, piyasa gözlemcileri ağırlıklı olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan (SEC) Ocak ayı başlarında onay beklemektedir. Kripto yatırım hizmetleri sağlayan Matrixport, Bitcoin'in kalıcı vadeli işlem priminin spot fiyata göre yüksek seviyelerine dikkat çekti. Bu da yatırımcıların ralliyi kaçırma korkusuyla (FOMO) BTC'ye yöneldiğini öne sürdü.

Kriptoda Boğa Sezonu Mu Geliyor? Bitcoin Yükselişte

Bitfinex Analistlerinin Hazırladı Rapora Göre

Bitfinex analistleri bir raporda, "Endişenin nedeni, vadeli işlem piyasalarında satış baskısının tükenmesine rağmen, spot piyasalarda takip eksikliği yaşanması ve kısa vadeli yatırımcıların hâlâ düşük fiyatların hazırlıksız yakalanacağını öngörmesi ve şimdi uzun pozisyonlara girmeden önce onay beklemesi veya küçük piyasa katılımcılarının ilgisinin altcoinlerde daha yüksek getirilere yönelmesi de dahil olmak üzere bunun nedeni çok yönlü olabilir." değerlendirmesi yapıldı.

Editör: Haber Merkezi