Uzaktan eğitim süreci ile birlikte internete olan ihtiyacın her zamankinden fazla olduğunu ifade tipobet eden mahalleli internetin yavaşlığından şikayetçi. Mahallelerinde bulunan Türk Telekom’a ait alt yapının yetersiz olduğunu ve internet hızının 2 megabit (Mb) olduğunu iddia eden Mahalle Muhtarı Mustafa Özdemir; “Mahallemizde elli tane öğrenci var. Uzaktan eğitim kapsamında bu çocuklarımızın internete girmesi gerekiyor. Uzaktan eğitim başlamadan önce de yetersiz olan internet hızımız şimdi daha da yetersiz hale geldi.” dedi.
VASFINI YİTİRMEDEN DEĞİŞTİREMEYİZ
Yamanlar Mahalle girişinde bulunan Türk Telekom internet dağıtım şebekesinin değişmesi gerektiğini kaydeden Muhtar Özdemir, “Mahalle girişinde internet dağıtım kutusu var. Çok eski bir sistem. Bunun yenilenmesi ve internetin hızlandırılması için Türk Telekom’a müracaatlarımız oldu. Bize o kutunun vasfını yitirmeden değiştiremeyeceklerini söylediler. Çalmadığımız kapı kalmadı. Çocuklarımız derslerinden geri kalıyor. İnternetin hızıyla çocuklarımızın geleceğini etkiliyorlar. Biz de çocuklarımızın kesintisiz internete girmelerini eşit şartlarda eğitim almalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İNTERNETİN HIZI EBA’YA YETİŞEMİYOR
DERSLERİMİZDE GERİ KALIYORUZ
Yamanlar Mahallesinde internete giremediklerini söyleyen 75. Yıl İlkokulu 5. sınıf öğrencisi Nil Duran, Menteş Ali Ceylan İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Osman Alp ve Mustafa yetkililerin bu sorunu gidermelerini istedi. Televizyondan bakmak zorunda kaldıklarını kaydeden Nil duran, “İnternete giremiyorum. O kadar yavaş ki hiç bir yer açılmıyor derslerime televizyondan çalışmak zorunda kalıyorum. İki gündür hiç giremedim televizyonda da bazen sinyal kesiliyor, dersim yarıda kalıyor. Derslerimde hep arkadaşlarımdan geride kalıyorum. Yetkililerden tek isteğimiz hızlı bir internet. derslerimizden geri kalmayalım başka bir şey istemiyoruz.” dedi.

İNTERNETİN HIZI EBA’YA YETİŞEMİYOR

Editör: Haber Merkezi