Türkiye'nin büyük bir heyecanla beklediği an sonunda gerçekleşti. AX-3 misyonu, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu ekip ile uzay yolculuğuna başladı. Dragon uzay aracı kapsülü, TSİ 00.49'da Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.

"Komedyen Cem Yılmaz'dan G.O.R.A'ya Gönderme: Alper Gezeravcı'ya Başarılar!"

Cem Yılmaz, G.O.R.A filmi ile büyük bir başarı elde eden komedyen olarak tanınıyor. Türkiye'nin ilk astronotu unvanına sahip Alper Gezeravcı'nın başarısını kutlamak amacıyla X hesabından yaptığı paylaşımda, Yılmaz, esprili bir üslupla G.O.R.A filmine gönderme yaparak şu notu düştü: "İlk Türk astronot Alper Bey'e ve emeği geçen herkese başarılar dilerim. Uzay oldu mu biliyorsun, her zaman."

105. Yıla Özel 105 Balon Denizli Semalarına Uçtu 105. Yıla Özel 105 Balon Denizli Semalarına Uçtu
İlk Türk Astronota Cem Yılmaz'dan G.O.R.A Tepkisi

"Senin varışını bekliyorum."

Hülya Avşar da Mars temasını işleyen bir fotoğrafını paylaşarak Alper Gezeravcı'ya hitaben, "İşte buradayım, senin varışını bekliyorum. Sanırım bu işi Mars'ta tamamlayacağız. Yolun açık olsun!" şeklinde mesaj gönderdi.

İlk Türk Astronota Cem Yılmaz'dan G.O.R.A Tepkisi

Mustafa Sandal, "Bir gün uzay turizmi çok daha erişilebilir hale gelecek. Şu anda 55 milyon dolar olan bir bilet belki de 15-20 bin dolara düşecek. Benim en büyük hayalim, o gün geldiğinde uzaya çıkıp Ay'a karşı karşıya gelerek doya doya dans etmek! Alper kardeşim, yerçekimi olmayan her anın tadını çıkar. Cumhuriyetin 100. Yılı'nda, yukarıdan, uzaydan Türkiye'nin muazzam göründüğü bir zamanda bolca keyfini çıkar. Tebrikler." şeklinde bir mesaj yayınladı.

İlk Türk Astronota Cem Yılmaz'dan G.O.R.A Tepkisi
Editör: Haber Merkezi